Головна Новини Суспільство Наука та освіта До Землі наближається найяскравіша комета: коли її можна побачити
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається найяскравіша комета: коли її можна побачити

У грудні комета C/2021 A1, відоміша як комета Леонарда, наблизиться до Землі, і її можна буде спостерігати неозброєним оком

1 грудня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Цього місяця мешканці Землі зможуть спостерігати яскраву та дивовижну комету Леонардо, яка була відкрита у січні 2021 року. Коли вона з'явиться на небосхилі?

До Землі наближається найяскравіша комета: коли її можна побачити

До Землі наближається найяскравіша комета (фото з відкритих джерел)

Відомо, що комети не рідкісні гості у внутрішній Сонячній системі, але досить рідко можна спостерігати це небесне тіло неозброєним оком. Хвостату гостю під назвою комета C/2021 A1 (Leonard) вже можна розглянути у телескопі чи біноклі. З кінця листопада і до 6 грудня вона буде в регіоні зоряного неба між сузір'ям Волосся Вероніки та яскравою зорею Арктур із сузір'я Волопаса (сузір'я північної півкулі неба).

Якщо пощастить, то жителі Північної півкулі Землі зможуть спостерігати за кометою приблизно 10 – 12 грудня, коли її яскравість складе 2,5 – 4m. З 12 грудня C/2021 A1 (Leonard) зміститься у південну півкулю.

Комета була виявлена 3 січня 2021 року на знімках, отриманих 1,5-метровим телескопом-рефлектором небесного огляду Catalina Sky Survey (США, штат Арізона) астрономом Грегорі Дж. Леонардом. Це перша комета, виявлена цього року.

Нагадаємо, космічний камінь під назвою 29P поводиться дуже непередбачено, і спантеличує вчених. Він є одним із найдивніших небесних тіл у Сонячній системі та вивергається непередбачуваними яскравими спалахами з кінця вересня. Астрономи неспроможні зрозуміти причину цього явища.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що до Землі прямує небесне тіло, діаметр якого оцінюється в 100-200 кілометрів. Найбільш близько вона наблизиться до нашої планети у 2031 році, коли підлетить до орбіти Сатурна і буде на відстані 10,9 астрономічних одиниць від Сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини