Головна Новини Суспільство Наука та освіта Декілька ударів поспіль: Землю накриють магнітні бурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Декілька ударів поспіль: Землю накриють магнітні бурі

Цього тижня Землю накриє кілька магнітних бур: коли варто чекати ударів і як захиститися

13 грудня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Останній місяць 2021 року не обійдеться без магнітних бур, які накриють Землю серією ударів середньої та сильної інтенсивності.

Декілька ударів поспіль: Землю накриють магнітні бурі

Магнітні бурі у грудні 2021 (фото з відкритих джерел)

Першої магнітної бурі варто очікувати сьогодні, 13 грудня. Вона буде середньої сили, тому погіршення самопочуття у метеозалежних людей має бути незначним. Наступний геомагнітний "удар" очікується цієї п'ятниці, 17 грудня. Магнітна буря буде 5-го рівня (G1), тому може спровокувати біль голови, дратівливість і сонливість у деяких людей. Вона затягнеться на всі вихідні та піде на спад лише в неділю, 19 грудня.

Як відомо, поява магнітних бур на Землі провокують спалахи на Сонці. І в першу чергу, вони можуть впливати на метеозалежних і людей похилого віку, а також на тих, у кого є хронічні захворювання. Але при магнітних коливаннях сильної інтенсивності погіршення самопочуття можуть відчути здорові люди.

Захиститись від ударів можна за допомогою правильного способу життя. Намагайтеся висипатися, робити зарядку, більше бувати на свіжому повітрі. А також потрібно убезпечити себе від стресів, відмовитися від алкоголю та гострої/жирної їжі на цей період. Увечері можна прийняти розслаблюючу ванну, почитати книгу та послухати легку музику – це допоможе швидше заснути.

Нагадаємо, що американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору показало магнітне поле галактики (NASA).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені показали на фотографії найяскравішу зорю на нашому небі – Сіріус. Її можна спостерігати з будь-якого регіону нашої планети, за винятком найпівнічніших її областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини