Головна Новини Суспільство Наука та освіта «Чорний Місяць»: в чому його особливості і коли можна спостерігати
commentss НОВИНИ Всі новини

«Чорний Місяць»: в чому його особливості і коли можна спостерігати

Незвичайний Молодик найкраще буде видно в сутінках у четвер

19 серпня 2020, 01:50 comments3457
Поділіться публікацією:

У середу, 19 серпня, близько 2:41 за Гринвічем (в 4:41 за київським часом), буде Молодик. Як і будь-який інший новий Місяць, він буде невидимим. У точний час молодика наш супутник буде перебувати приблизно між Землею і Сонцем. Тільки його далека сторона буде освітлена і з Землі вона буде невидимою. Традиційно, Молодик настає раз у 29 днів. Але цього разу він особливий. Про це пише Forbes.

«Чорний Місяць»: в чому його особливості і коли можна спостерігати

Нинішнє Молодик називають "Чорним Місяцем", тому що це третій Молодик в сезоні. Це традиційна назва, а не реальне астрономічне явище. Воно відбувається приблизно кожні 32 або 33 місяці, залежно від того, в якому часовому поясі ви знаходитесь.

Якщо розділити рік на чотири частини, в кожній з них має бути по три Молодика. Однак цей астрономічний сезон-літо 2020 року в північній півкулі, зима 2020 року в Південній півкулі буде чотири Молодика:

— 21 червня 2020 року;
- 20 липня 2020 року;
- 19 серпня 2020 року;
- 17 вересня 2020 року (всього за п'ять днів до наступного рівнодення).

Що таке астрономічний сезон

На відміну від метеорологічних сезонів, які відносяться до річного температурного циклу, астрономічні сезони відносяться до положення Землі на її орбіті Сонця.

Астрономічні сезони визначаються як проміжки між сонцестояннями (коли один з полюсів Землі спрямований в бік Сонця) і рівноденнями (коли нахилена вісь Землі спрямована в бік Сонця).

Астрономічні сезони визначаються рівноденнями та сонцестояннями.

Цей набагато більш поширений вид "чорного Місяця" в останній раз спостерігали в Північній Америці 31 липня 2019 року, а наступного разу подібне явище відбудеться 30 квітня 2022 року, коли відбудеться "Чорне місячне затемнення". Під час цієї події часткове сонячне затемнення буде видно з Південної Америки і Антарктиди. Оскільки Молодик буде видимим силуетом поперек частини Сонця, це, можливо, найбільш візуальний вигляд "чорного Місяця".

Наступний "чорний Місяць" буде 19 травня 2023 року.

Що відбувається після "чорного Місяця"

Астрономи дуже неоднозначно ставляться до "чорного Місяця". Водночас це одне з найдивовижніших природних явищ.

Найкрасивіший пейзаж можна буде спостерігати, коли в сутінках в четвер буде видно ніжний, на 5% освітлений півмісяць, що опускається до західного горизонту. У наступні сутінки, в п'ятницю, можна буде побачити сяйво півмісяця, освітленого на 12%.

Раніше "Коментарі" писали, що Молодик, який слід чекати вже в середу, 19 серпня, може принести великі зміни в життя деяких знаків зодіаку. До людей, народжених під знаками Близнюки, Терези, Скорпріон і Водолій, ці зміни прийдуть разом з новими знайомствами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини