Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому в голові «застряють» пісні і що з цим робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в голові «застряють» пісні і що з цим робити

Від «нав'язливої» пісні чоловікам позбутися простіше, ніж жінкам

30 вересня 2020, 10:10
Поділіться публікацією:

Напевно, кожен хоч раз у житті відчував "синдром нав'язливої мелодії", коли в голові протягом дня або декількох "крутяться" рядки або звучання однієї й тієї ж пісні. Часом, цей стан сильно дратує, особливо жінок, тому що їм важче від нього позбутися. Нещодавно вчені знайшли спосіб боротьби з цим синдромом, передає видання Webmd.

Чому в голові «застряють» пісні і що з цим робити

Дослідники з'ясували, що пісні з текстами "заїдають" в голові набагато частіше, ніж інструментальна музика. Але як від неї позбутися? Для цього потрібно "перемкнути" свій мозок на якусь іншу задачу, наприклад, рішення кросворду, логічну вправу і т.д.

За словами професора Джеймса Дж. Келларіса, наш мозок сприймає музику певними областями, одна з яких обробляє низькі частоти, а друга — високі. При цьому, коли людина згадує мелодію і "відтворює" її у своїй голові, активуються ті ж самі ділянки мозку. Ці висновки були зроблені за допомогою методу електрокортікографіі.

У майбутньому вчені хочуть створити прилад, який дозволить "виводити" мелодії з мозку безпосередньо на колонки або навушники.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи впливають заняття музикою на інтелект дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини