Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому найкращі ідеї приходять в голову прямо перед сном
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому найкращі ідеї приходять в голову прямо перед сном

Коли ми лягаємо спати, то свіжі ідеї з легкістю приходять до нас в голову

16 листопада 2020, 21:09
Поділіться публікацією:

А ви знали, що перехід від бадьорості до сну називається "гіпногогією"? Часто цей стан можуть пов'язувати з творчістю, тому що художник Сальвадор Далі навіть використовував методику "дрімоти з ключами", яка допомагала йому отримати необхідне натхнення. Він приглушав світло, сідав в зручне крісло, розслаблявся і дозволяв собі трохи подрімати. У цей момент він затискав в своїх долонях в'язку ключів, які звисали над підлогою. І коли дрімота переходила в сон, то художник кидав ключі і гучний звук будив його.

Чому найкращі ідеї приходять в голову прямо перед сном

Чому найкращі ідеї приходять в голову прямо перед сном. Фото: unsplash

Робота підсвідомості

У сучасному світі існує не так багато наукових досліджень зв'язку між гіпногогією і творчістю. Професор неврології і когнітивних наук Баррі Гордон поділився, що в стані бадьорості людина може відстежити тільки малу частину своїх думок, тому як більшість думок відкладається в нашій підсвідомості. Але коли вона готується до сну, то її мозок входить в розслаблений стан і "блукає", відтворюючи думки з підсвідомості і знаходячи між ними зв'язок.

Права півкуля

Вчені впевнені в тому, робота правої півкулі мозку, яка відповідає за "творчі" розумові процеси, залежить від циркадних ритмів — і підвищену активність вона проявляє саме в нічний час.

Свої ідеї потрібно записувати

Коли людина засинає, то нові ідеї і думки, які відвідали її вночі, дуже швидко забуваються вранці. Тому важливо завжди мати під рукою чистий аркуш паперу чи ноутбук, щоб законспектувати цінну інформацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, навіщо людині сняться сни і чому вони не завжди запам'ятовуються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини