Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому лікарі радять плакати хоча б раз на тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому лікарі радять плакати хоча б раз на тиждень

Дослідники з токійського Університету Тохо заявили, що людині хоча б раз на тиждень потрібно гарненько виплакатися

15 квітня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Сльози — це реакція організму у відповідь на стрес, а він може бути викликаний як негативними, так і позитивними емоціями. Багато людей намагаються не плакати, вважаючи це слабкістю, тому стримують емоції в собі. Але вчені з токійського Університету Тохо вважають це великою помилкою.

Чому лікарі радять плакати хоча б раз на тиждень

Вчені розповіли, чому плакати корисно (фото з відкритих джерел)

Дослідники говорять, що всі по-різному справляються з сумом, тугою і поганим настрій: одні п'ю ромашковий чай, інші читають книги та гуляють в парку, треті — йдуть на прийом до психолога. Але якщо ви хочете прогнати печаль і сумні думки потрібно просто гарненько виплакатися. Експерти відзначили, що людині корисно плакати хоча б 1 в тиждень — для профілактики. Дослідження показали, що сльози допомагають вивільнити ендорфіни (гормони щастя) і в цілому плач — хороша психологічна розрядка для організму.

Крім того, плач допомагає "очистити" не тільки наші думки, а й тіло. Згідно з результатами клінічного дослідження, сльози, які виробляються при сплеску емоцій, виводять з організму токсичні речовини.

Також слізна рідина дозволяє видаляти пил і сміття з органу зору, запобігаючи зневодненню різних слизових оболонок.

Нагадаємо, що вчені підтвердили зв'язок між стресом і виразкою шлунка. Виявилося, що стрес є головною причиною розвитку запалення і наступної виразки слизової шлунка. На стрес першим реагує шлунково-кишковий тракт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в сучасному світі є безліч факторів, які провокують стрес і нервову напругу. Але знаходиться в такому стані тривалий час не можна, інакше можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю. Які жіночі захворювання може загострити стрес?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини