Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи передається лінь у спадок
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи передається лінь у спадок

Вчені провели науковий експеримент, щоб нарешті дізнатися правду

27 листопада 2020, 21:00
Поділіться публікацією:

Є категорія людей, які навіть в самому завантаженому дні знайдуть час, щоб сходити в тренажерний зал або встигнути на черговий урок англійської. А є друга категорія людей: вони насилу прокидаються вранці і люблять подивитися кілька нових серій улюбленого серіалу до пізньої ночі. Давайте з'ясуємо, вся справа в слабкій силі волі чи винні гени, які ми отримали у спадок?

Чи передається лінь у спадок

Чи передається лінь у спадок. Фото: unsplash

За з'ясування цього складного питання взялися вчені з Міннесоти в США. Так, вони спостерігали за близнюками, які прожили окремо один від одного 20 років. На момент їх возз'єднання їм було 39 років. Але варто зазначити, що експерти виявили помітну різницю між генетикою і IQ. І це незважаючи на те, що у близнюків було досить багато спільних рис: обидва страждали від мігрені і курили однакові сигарети, обидва любили математику і ненавиділи орфографію.

В цілому, дослідники з Міннесоти розглянули майже 140 пар близнюків. Після чого вони заявили, що чесність, сумлінність, нейротизм, інтелект і комунікабельність передаються людині у спадок (на 40-60 відсотків). Тоді як з лінню справи йдуть зовсім інакше.

Фахівці впевнені в тому, що лінь (як, наприклад, і ожиріння) не залежить від генетики людини. Лінь — це адаптація під навколишнє середовище.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити збитий режим сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини