Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи можуть акули відчути кров за кілька кілометрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть акули відчути кров за кілька кілометрів

Вчені розповіли, чи правда, що акула може відчути кров у морі за кілька кілометрів

10 листопада 2021, 15:50 comments4486
Поділіться публікацією:

Акули нападають на людей не так часто, хоча в прибережних країнах щороку фіксуються такі випадки. Так, знаходячись у воді, потрібно бути гранично обережним. Однак не вся інформація, яку розповідають про акул, є правдою. Експерти з'ясували, чи справді хижі риби здатні відчувати кров за кілька кілометрів.

Чи можуть акули відчути кров за кілька кілометрів

Чи можуть акули відчути кров за кілька кілометрів / Фото: ТАСС/Brad Leue

Відомо, що акули й справді мають розвинений нюх, та їх здібності сильно перебільшені. Існує думка, що ця велика риба здатна за кілометри відчути краплю крові й поспішити назустріч своїй жертві. Але це не так. Деякі особи можуть розпізнати кров, але на відстані 300-400 метрів, але це не відбувається миттєво і необов'язково в таких випадках акула поспішає атакувати.

Ніздрі акули, які пропускають воду до нюхових рецепторів, здатні виявляти навіть невеликі концентрації різних сполук у воді. Але запах досягає хижака через течію, і для того, щоб він до неї дійшов, потрібен час.

Експерти кажуть, що якщо людина стікатиме кров'ю під час плавання в морі чи океані, то вона матиме час, щоб благополучно дістатися до берега і не стати жертвою нападу акули.

Австралійські вчені взагалі вважають, що люди не цікаві акулам, вони нападають на них, тому що приймають за тюленів і морських левів.

Нагадаємо, у листопаді цього року на пляжі австралійського міста Північний Фрімантл біла акула напала на 57-річного громадянина Великої Британії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на 15-річного юнака, який займався ловом омарів, неподалік міста Майамі, напала тупорила акула.

Читайте також, що в тайському океанаріумі на чоловіка напала велика акула.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини