Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи можна буде обрати форму навчання дітей в школах: розповів міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна буде обрати форму навчання дітей в школах: розповів міністр

Шкарлет розповів про початок нового навчального року

5 липня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:








В прямому ефірі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, як відбувається підготовка до нового навчального року в умовах воєнного стану. За його словами, найголовніше — безпека учасників освітнього процесу. Тому в умовах воєнного стану буде організовано процес в приміщеннях очно за погодженням з військовими адміністраціями. Якщо є наявність небезпеки, то може бути застосований дистанційний або змішаний формат.

Чи можна буде обрати форму навчання дітей в школах: розповів міністр

Фото ілюстративне / Pixabay

"Ми маємо забезпечити виключно безпечні умови навчання. Якщо, наприклад, в бомбосховищі не вистачає місця для всіх учасників освітнього процесу — є рекомендації щодо розділення навчання на кілька змін — дві, три зміни. Є рекомендації щодо змішаного навчання, де деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, інші — офлайн. Ми маємо забезпечити паспорт безпеки для кожного закладу — покажчики руху до бомбосховища, план евакуації до бомбосховища, час евакуації тощо", — говорить міністр.

Також він додав, що кожен з батьків буде проінформований про те, в яких умовах буде вчитися його дитина. Наразі МОН працює з міністерством розвитку громад та територій, ДСНС та МВС щодо питань безпеки. В більшості шкіл укриття — це підвали. Вже розроблені разом з ДСНС та військовими адміністраціями стандарти, умови та вимоги щодо споруд цивільного захисту. Надалі будуть створені комісії з представників адміністрацій, ДСНС, техспеціалістів, які обстежать та нададуть висновки щодо того, чи можна використовувати заклади для очного навчання.

Надалі на основі висновків будуть ухвалюватися рішення щодо початку навчального процесу. На початок серпня буде сформовано мапу з перевіреними укриттями по садочках, школах. В регіонах, де буде прийнято рішення про очне навчання на офлайн роботу мають повернутися викладачі, які, можливо, виїхали за кордон. В інших областях вчителі можуть продовжувати працювати онлайн та отримувати зарплату.

Батьки зможуть обрати форму навчання дитини, наголосив міністр.

“Вибір є головною умовою у цивілізованій країні. Якщо батьки побоюються очного навчання, вони можуть обрати будь-яку форму навчання для своєї дитини: дистанційну, індивідуальну або екстернат. Ми з розумінням ставимося до кожного”, — сказав Сергій Шкарлет.

Як писав портал, скільки життів врятувала вакцина від COVID-19 в Україні та світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини