Головна Новини Суспільство Наука та освіта Без газованої води і сосисок: українських школярів почнуть годувати по-новому
commentss НОВИНИ Всі новини

Без газованої води і сосисок: українських школярів почнуть годувати по-новому

Нове меню будуть розробляти з урахуванням рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування

23 жовтня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

В Україні розроблять нове меню для школярів і дошкільнят, в якому не буде шкідливих продуктів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Без газованої води і сосисок: українських школярів почнуть годувати по-новому

Так, з раціону дітвори хочуть прибрати ковбаси, сосиски та напівфабрикати, замінивши їх корисними продуктами. У МОЗ вже розробили законопроект, за допомогою якого школам і садкам хочуть заборонити закуповувати та готувати дітям технологічно оброблені м'ясні та рибні страви. Крім того, з меню хочуть прибрати будь-які напої з вмістом доданих цукрів. Також, згідно із законопроектом, слід обмежити вживання солі, мучного і жирів для дітей. Врегулюють і питання особливого харчування для дітей з особливими потребами — діабетом, непереносимістю глютену і лактози. Нове меню будуть розробляти з урахуванням рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування і з урахуванням фізіологічних потреб дітей.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який забороняє користування мобільними в школі. Парламентарії запевняють, що це допоможе учням краще спілкуватися в суспільстві та захистить їх від надмірного впливу соцмереж. Зараз документ вже вивчають в профільному комітеті Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини