Головна Новини Суспільство Скандали Закликала до знищення українців: мешканка Молдови отримала покарання
commentss НОВИНИ Всі новини

Закликала до знищення українців: мешканка Молдови отримала покарання

У Молдові суд оштрафував жінку, яка поширювала у соцмережах заклики про ліквідацію українського народу.

20 липня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадянка Молдови та Румунії була оштрафована на 25 тис. леїв (близько 50 тис. грн) через заклики до насильницьких дій проти українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Marker.

Закликала до знищення українців: мешканка Молдови отримала покарання

Суд у Молдові оштрафував жінку, яка закликала знищити українців

У травні 30-річна жінка перебувала в гостях у своїх знайомих, де опублікувала відео у соціальних мережах. Жінка на відео позує у кашкеті часів СРСР та заявила про необхідність знищити українців.

"Український народ треба було ліквідувати ще під час Другої світової війни", — сказала жінка.

Прокуратура Молдови висунула жінці звинувачення у розпалюванні ненависті та агітації до насильницьких дій. Слідчі органи вказали, що на відеоматеріалах оштрафована громадянка Молдови назвала представників українського народу "фашистами".

"Продемонструвала публічне розпалювання ненависті та провокування ворожнечі з метою приниження національної честі та гідності українського народу", — заявили у прокуратурі Молдови.

Молдовські слідчі органи також повідомили, що на суді 30-річна жінка визнала свою провину та погодилась з вироком, який вона може оскаржити впродовж 15 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький суд оштрафував фанатку Володимира Путіна за її підтримку російській агресії в Україні. Уродженка України, яка проживає у Німеччині активно просуває проросійські наративи та влаштовує демонстрації у підтримку Росії. "Активістка" заявила, що Росія "допомагає" закінчити війну в Україні та не є агресором.

Також "Коментарі" писали про обурення росіян, які вимагають штрафів для українських тенісисток за відмову тиснути руки суперницям з Білорусі та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини