Головна Новини Суспільство Скандали З'явилася нова інформація про зв'язки заступника голови ОП Ростислава Шурми
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася нова інформація про зв'язки заступника голови ОП Ростислава Шурми

Ростислав Шурма одна з "темних" постатей українського політикуму, пишуть ЗМІ

26 березня 2023, 22:17 comments4824
Поділіться публікацією:

Ростислав Шурма, 39-річний заступник глави Офісу президента України Андрія Єрмака, одна з "темних" постатей українського політикуму, якому довіряють важливі справи — його вважають ідеологом націоналізації "Мотор Січ", "Запоріжтрансформатор", "АвтоКрАЗ", "Укрнафта", "Укртатнафта" та куратором паливної та енергетичної сфер з боку ОП. Проте кадровий склад, підібраний Ростиславом Шурмою для керівництва держпідприємств, дивує, як і зв'язки топ-посадовця. Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Михайла Шнайдера

 З'явилася нова інформація про зв'язки заступника голови ОП Ростислава Шурми

Ростислав Шурма (фото з відкритих джерел)

Так, відібрані у росіян обленерго восени опинилися у складі компанії "Українські розподільчі мережі", яку очолив Михайло Ільницький. До призначення Ільницький був директором "Чернігівобленерго", що належить Костянтину Григоришину. Останній відомий як бізнесмен, який тривалий час мешкав у Росії.

"Укрнафта" є гігантом нафтогазового бізнесу України, фіндиректором якої є Юрій Ткачук. Одне з колишніх місць його роботи – завод "Запоріжтрансформатор" Григоришина. Завод за часів керівництва Ткачука став банкрутом із боргами близько 10 млрд грн, а його щомісячна зарплата у компанії – близько 1 млн грн.

"Енергетичну компанію України" — держпідприємство з експорту електроенергії, очолив Віталій Бутенко, який за 1,5 місяці до призначення пішов з головної енергетичної компанії Ахметова — "ДТЕК". Також Бутенко працював у російських компаніях.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що основне завдання призначеного на посаду заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми — стати ключовим радником Президента з питань розвитку промисловості, залучення іноземних інвестицій, підтримки інноваційної складової економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини