Головна Новини Суспільство Скандали Віталій Портников в прямому ефірі змусив росіянку визнати історичні факти: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Портников в прямому ефірі змусив росіянку визнати історичні факти: що сталося

Тема дискусії - "Імперська спадщина"

28 травня 2024, 17:30 comments3094
Поділіться публікацією:

У недавньому прямому ефірі на YouTube-каналі "Фейгін Live", український журналіст Віталій Портников і російська публіцистка Юлія Латиніна обговорювали імперську спадщину Росії. Дискусії спричинила значний резонанс серед глядачів і користувачів соціальних мереж.

Віталій Портников в прямому ефірі змусив росіянку визнати історичні факти: що сталося

Портников поставив на місце російську журналістку

Латиніна стверджувала, що зображення росіян як "генетичних імперців" є частиною української "військової пропаганди", проте Портников рішуче відхилив цю тезу, наголосивши на автономній ідентичності українців, які відмовилися асимілюватися під московський вплив.

"Ті, хто не приймали імперську ідентичність, завжди страждали і були переслідувані," сказав Портников, додаючи, що аналогічна доля спіткала і багато інших народів, включно з євреями. Він також пригадав жорстокі історичні події, такі як знищення Батурина за часів Петра І та трагедію в Бучі, що є яскравими прикладами імперської агресії.

Володимир В’ятрович, історик і колишній голова Українського інституту національної пам’яті, з ентузіазмом відгукнувся на цю дискусію.

"Коли український інтелектуал демонструє перевагу над російським – це завжди викликає захват."

Також на цю тему висловився Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента України, який відзначив роль Портникова як значимого голосу в інтелектуальних дебатах, проте критично оцінив підходи Латиніної та Фейгіна.

Реакція у соціальних мережах була широкою та різноманітною, підкреслюючи актуальність і значимість обговорюваних питань. Відзначимо, що навіть серед росіян прозвучали голоси, що висловлювали сором за спроби Латиніної захистити імперські наративи, підтримуючи бажання України до справедливості і самоідентифікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини