Головна Новини Суспільство Скандали У Лаврі знайшли сліди "руського міру"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лаврі знайшли сліди "руського міру"

Після обстеження комісією Мінкульту

20 квітня 2023, 13:33 comments1255
Поділіться публікацією:

Під час вчорашнього обстеження приміщень Києво-Печерської лаври комісія Мінкульту виявила не лише порушення в утриманні пам'яток, а й численні сліди "руського міру". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву виконуючого обов'язки гендиректора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Максима Остапенка.

У Лаврі знайшли сліди "руського міру"

Приміщення святині виявились захаращенними

"Обстеження пройшло мирно, жодних перешкоджань не було, — розказав Максим Остапенко. — Ми виявили там, крім засмічення, крім порушення стану пам'яток, крім порушення протипожежних норм, численні сліди "руського міру". Це і реклама кримських єпархій, і монастирів кримських, і визитівки монахів і представників церкви з окупованих територій, але все це було обстежено, зафіксовано комісією і складено відповідний акт. І лише через півтори-дві години, після того, як ці приміщення були опечатані, до цих приміщень з'явились невідомі особи, які намагалися розхитати ситуацію, створити відверту провокацію по відношенню до комісії міністерства культури. Я сподіваюся, що цього не вдалося, бо ми своєчасно звернулись до правоохоронців. Написали заяву про проникнення до цих приміщень і правоохоронці зараз вчиняють відповідні дії до цих порушників".

В свою чергу, представники Московського патріархату, на своїх медіа-майданчиках, так пояснили наявність "руського сліду":

"Питання "Чий Крим" уже багато років є в Україні найпоширенішим питанням — тестом на патріотизм. Настільки поширеним, що став уже самостійним мемом. В УПЦ вважали та вважають Крим частиною України. А ось у Мінкульті, певне, вже вважають інакше. Тому ми маємо право запитати нового директора заповідника: "Остапенку, чий Крим?".

Нагадаємо, що раніше голова РНБО України Олексій Данілов заявив, що значна частина священників та ієрархів Московського патріархату в Україні співробітнічає з ФСБ.

Тим часом, нових санкцій ЄС проти Росії може не бути: у чому причина.

А Угорщина заборонила імпорт 25 продуктів з України. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини