Головна Новини Суспільство Скандали Урядова реформа авіаційного: призначені в.о. ректора з корупційною справою та проректор з науки без наукового ступеня
commentss НОВИНИ Всі новини

Урядова реформа авіаційного: призначені в.о. ректора з корупційною справою та проректор з науки без наукового ступеня

Міністр освіти призначив Володимира Шульгу виконувачем обов’язків ректора НАУ, а Ксенію Семенову в.о проректора з наукової роботи.

6 листопада 2023, 17:43 comments1537
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У жовтні з ініціативи міністра освіти Оксена Лісового, Кабмін прийняв рішення про реорганізацію Національного авіаційного університету. Суть реформи зводиться до ліквідації закладу, позбавлення його статусу національного та розділення на два: Київський авіаційний інститут та Українську державну льотну академію в Кропивницькому. Після цього в НАУ розпочала роботу ліквідаційна комісія та вже з'явилося нове керівництво. Так, міністр освіти Оксен Лісовий призначив виконувача обов'язки ректора, а той своєю чергою, змінив у закладі всіх проректорів. Хто тепер керуватиме донедавна провідним авіаційним закладом країни розповідаємо у матеріалі.

Урядова реформа авіаційного: призначені в.о. ректора з корупційною справою та проректор з науки без наукового ступеня

Виконувач обов’язків ректор НАУ Володимир Шульга. Фото з відкритих джерел

Так, згідно з опублікованим на сайті НАУ наказу, 27 жовтня виконувачем обов’язків ректора міністр освіти Лісовий призначив голову Ліквідкомісії  Володимира Шульгу. 

Вказана особа за часів ректора НАУ Володимира Ісаєнка вже працювала проректором НАУ та була звільнена "за порушення трудової дисципліни". Крім того, Шульга також відомий як політик та представник партії "Батьківщина". Від вказаної фракції він був народним депутатом ВРУ 7-го скликання. Також Шульга був губернатором Сумської області і після керівництва регіоном йому повідомили про підозру у шахрайстві та привласненні коштів, шляхом зловживання своїм службовим становищем. В рамках вказаного провадження Шульга був поміщений під домашній арешт.

Перші кадрові призначення Шульги у НАУ стосувалися проректорів. На посаду в.о проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку він призначив депутатку Київради Ксенію Семенову. Остання відома як активістка, що бореться то зі столичними забудовниками, то зі столичною адміністрацією через погану каналізаційну інфраструктуру міста. Також Семенова відома як "велосипедний радник" Кличка, і як засновник громадської організації "Солом'янські котики". Натомість Семенова ніколи не працювала в освіті чи в наукових установах, у неї немає наукового ступеня та й відповідного досвіду, який належить мати профільним "науковим" проректорам.  

Іншим проректором — з економіки та господарської роботи — Шульга призначив Віталія Котелянця. Останній, як вказує наувський студентський телеграм-паблік, є багаторічним "більярдним" другом Шульги, який кілька разів до цього був звільнений з НАУ.

Ще одне кадрове призначення, пов'язане з НАУ, відбулося у МОН. Лісовий взяв собі у радники "з питань розвитку Київського авіаційного інституту (КАІ)" блогера та експерта Петра Чернишова. У 2018 році він був звільнений з "Київстар" через конфлікти та фінансові питання. Опісля  став членом наглядової ради компанії "Фармак". Чернишов відомий як "топ-менеджер", однак до цього часу жодним з освітніх установ чи закладів він ніколи не керував.

Що далі чекає на НАУ та нібито утворюваний зараз на його базі КАІ достеменно не відомо. З університету, як пише KP наразі масово звільняють працівників, а студенти-контрактники перестали сплачувати за навчання, бо не розуміють своїх майбутніх перспектив.  У зв'язку з цим, в університеті виникли значні фінансові складнощі й затримки із виплатою стипендій.

За майже місяць з дня прийняття КМУ розпорядження про ліквідацію НАУ, нової юридичної особи університету й досі утворено не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yevgeny Gayev

14 листопада 2023, 12:05

Нажаль, КВНщик Всія України не розуміється на освіті... Нещодавно він збирався створити "Президентський університет" замість усіх інших. А сьогодні -- забрав статус Національного у НАУ, зменшив його роль і значення в обороні й економіці країни, бо вона впала... І це дійсно так, впала. Однак, чому? А завдяки його політиці в Освіті. Завдяки призначенню проФФесорів-шкарлетників на посаду міністра освіти та ректора НАУ, див. https://www.facebook.com/groups/392515207841818 Замість виконання рішень судів всіх інстанцій щодо відновлення ЗАКОННОГО РЕКТОРА проф. Ісаєнка В.М.

НАУковець

6 листопада 2023, 19:11

Слава богу хоч ідіота Луцького звільнили. А ці всі проректори виглядають й не такими поганими призначеннями, якщо порівнювати з тими що були до них


Новини