Українська актриса розкритикувала повернення Ірини Фаріон до університету: подробиці

Катерина Тишкевич про скандальне повернення Фаріон

Нещодавнє рішення суду про поновлення на посаді Ірини Фаріон, відомої своїми скандальними висловлюваннями, викликало запеклі дебати серед української громадськості та медійних персон. Відома актриса та зірка популярного серіалу "Жіночий лікар" Катерина Тишкевич не залишилася осторонь, висловивши своє здивування та обурення цією ситуацією через соціальні мережі.

"Залізла в новини та прочитала, що Ірину Фаріон поновили на посаді професора. Що? Як на мене, настільки очевидно, що ця людина хвора. У цій людині настільки багато ненависті, агресії, категоричності. Я думаю, що психіатри поставили б їй розлад. Мені так здається. Її відновлюють та ще зобов'язують виплатити їй 124 тисячі гривень за період вимушеного прогулу. – зазначила Катерина.

Цей випадок має довгу передісторію. У листопаді минулого року Фаріона було звільнено після серії її заяв про російськомовних воїнів, що викликало широкий громадський протест. Після публікації листа від студента з Криму, Фаріон звинуватили у порушенні рівноправності громадян, образі честі та гідності військовослужбовця. Слідство, ініційоване Службою безпеки України (СБУ), спричинило її звільнення.

Катерина Тишкевич, у своїй заяві, також наголосила на важливості права кожного громадянина обирати мову спілкування, що стало одним із каменів спотикання у дискусії про Фаріон.

"У нашому суспільстві має бути місце вибору та свободи, а не примусу та дискримінації", - підсумувала актриса.

Ситуація навколо Фаріон та її відновлення залишається напруженою, а обговорення цієї теми продовжує набирати обертів у соціальних мережах та засобах масової інформації.

Нагадаємо, що мовознавець та колишня народна депутатка Ірина Фаріон потрапила у новий скандал, коли прокоментувала інцидент з дівчиною, якій відмовили в роботі через незнання української мови. За словами Фаріона, такі люди повинні їхати до Путіна до Росії.