Головна Новини Суспільство Скандали Українці висловилися щодо скандалу з закупівлями Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці висловилися щодо скандалу з закупівлями Міноборони

Міноборони закупало "золоті" яйця - по 17 гривень за штуку

20 березня 2023, 12:37
Поділіться публікацією:

Журналістка Тетяна Ніколаєнко оприлюднила інформацію про те, що одна з компаній постачала Міноборони яйця по 17 гривень за штуку, а тепер продає дрібні яблука по 52 гривні за кілограм. Після цього міністерство оборони  вжило  низку заходів проти корупції. Компанія "Active Group" поцікавилася у українців, чи чули вони про скандал з закупівлею продуктів по завищенним цінам в Мінобороні.

Українці висловилися щодо скандалу з закупівлями Міноборони

Міноборони закупало яйця по 17 гривень за штуку

Переважна частина українців — 81% — знає про цей скандал. Ще майже 9% щось чули, але вони непевні. І лише 10% не чули про цей скандал.

При цьому більшість опитаних вважає, що реакція військового відомства була недостатня — 48,3% респондентів у березні. Ще 31% вважає, що реакції не було зовсім. І лише 11,7% вважає, що реакція була і вона достатня.

Чи стало після цього скандалу менше корупції в Мінобороні, майже половина українців відповісти не змогла — і в січні, і в березні відповідь "важко відповісти" обрали 54,2% і 41,6% відповідно. Майже третина вважає, що корупції стало значно менше або трохи менше. Так, в поточному місяці вважає 2,7% та 31,5%. 

Ще чверть респондентів вважає, що корупції стало більше. Зокрема, 13,9% вважає, що корупції стало трохи більше, 10,4%, що її стало значно більше.

Дослідження здійснено компанією "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology". Метод: самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України). Період збору даних: 18 березня 2023 року. Разом з тим, стала відома думка українців щодо перспектив засудження Путіна та Лукашенка, а також, що думають експерти щодо останніх висловлювань Сі Цзіньпіна щодо України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 березня 2023, 12:52

Чим гучніше поводження голови того чи іншого відомства в інформаційному просторі України, тим більше він занурений у корупцію. Це правило поширюється і на Резнікова. Не даремно він полюбив імідж Дзержинського чи Луначарського - більшовицьких катів. Зе-клан взагалі як магніт притягує все огидне.


Новини