Головна Новини Суспільство Скандали У справі "розтрати коштів УЄФА" підлеглий Костіна міг підробити підпис заступника гепрокурора Мустеці
commentss НОВИНИ Всі новини

У справі "розтрати коштів УЄФА" підлеглий Костіна міг підробити підпис заступника гепрокурора Мустеці

У так званій "чайній справі" Української асоціації футболу, яка розслідує факт розтрати коштів УЄФА офшорною компанією Ньюпорт Менеджмент, з'явилися нові подробиці

27 листопада 2022, 16:15
Поділіться публікацією:

Згідно з документами, опублікованими в мережі, підпис заступника генерального прокурора Ігоря Мустеці на повідомленні про підозру генсеку УАФ Юрію Записоцькому міг бути фальсифікований прокурором — процесуальним керівником у справі.

У справі "розтрати коштів УЄФА" підлеглий Костіна міг підробити підпис заступника гепрокурора Мустеці

УЄФА розслідує прояви корупції в Українській асоціації футбола


Суть у тому, що Юрій Записоцький має статус адвоката і вручати підозру йому в такому разі уповноважений прокурор не нижче за посаду заступника генерального прокурора. Проте вручення проводив звичайний прокурор ОГП Іван Ковальов. Саме він особисто прибув до пункту пропуску Равва-Руська на кордоні України з Польщею 18 жовтня, де передав Записоцькому підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу. Відбувалося це приблизно о 2й годині ночі. На підозрі – підпис заступник генпрокурора Ігоря Мустеці, хоча сам він у цей час перебував у Києві та прокурора Ковальова на проведення якихось слідчих дій від свого імені не уповноважував. Ковальов не зміг надати письмового доручення на своє їм'я від Мустеці.


Але найголовніше, що підозра Записоцькому датована 18 жовтня, а вручення цього документа проводилося о 2-й ночі 18 жовтня за 600 км від Києва. Тобто фізично подолати таку відстань прокурор Ковальов, який, припустимо, підписав підозру у Мустеці у Києві, ніяк не міг. Таким чином, підпис заступника Костіна на підозрі Записоцького має всі ознаки підробленості.


У справі ”розтрати коштів УЄФА” підлеглий Костіна міг підробити підпис заступника гепрокурора Мустеці - фото 2
У справі ”розтрати коштів УЄФА” підлеглий Костіна міг підробити підпис заступника гепрокурора Мустеці - фото 3

Справа, про яку йдеться, стосується розтрати коштів УЄФА через компанію Ньюпорт Менеджмент. Її називають "чайним", тому що офшор за гроші футбольної спілки закуповував на них чай, каву та продукти в інших офшорах.


На рахунки "Ньюпорт Менеджмент", замість прямих рахунків УАФ, УЄФА робив свої перерахування протягом більше 20 років. Ця схема сумнівного фінансування українського футболу діяла упродовж усіх років президентства у ФФУ Григорія Суркіса (нардеп ОПЗЖ), але була зруйнована з приходом до УАФ Андрія Павелка.


В УАФ, коментуючи тепер кримінальний тиск та підозри у цьому виробництві, назвали їх "спробою помсти". Тим більше, що компанія "Ньюпорт Менеджмент", за даними розслідування Der Spiegel, справді весь час контролювалася братам Суркісам.


Нагадаємо, спроби кримінального переслідування співробітників Будинку футболу віце-президент УАФ Олег Протасов вважає "замовленням", до якого причетні проросійські політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини