Головна Новини Суспільство Скандали У Грузії скандал через ікону зі Сталіним у православному соборі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії скандал через ікону зі Сталіним у православному соборі

Проросійська партія подарувала грузинському храму ікону з зображенням радянського диктатора Йосипа Сталіна.

10 січня 2024, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час святкування Різдва у Грузії вибухнув гучний скандал. Опозиціонери виявили в головному храмі Грузії — тбіліському кафедральному храмі Святої Трійці – ікону з зображенням святої Матрони Московської та диктатором Йосипом Сталіним. Згодом стало відомо, що ікону подарувала проросійська партія "Альянс патріотів". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

У Грузії скандал через ікону зі Сталіним у православному соборі

Ікона з зображенням Сталіна у грузинському храмі. Фото з відкритих джерел

Першим ікону зі Сталіним у храмі виявив лідер грузинської партії "Європейська Грузія" Георгій Канделакі. Він зняв відео з зображенням ікони та поширив його у соціальних мережах, де назвав це "ще одним успіхом російської пропаганди", адже в храмі повісити портрет "ініціатора знищення незалежності Грузії, вбивці тисяч священнослужителів та творця радянської тоталітарної системи".

Така інформація одразу переросла в гучний скандал у Грузії. Саму ікону згодом облили фарбою та влаштували протести під храмом. Один з дисидентів радянської доби Леван Бердзенішвілі відреагував на це так "Якщо люди думають, що Сталін — святий, то ці люди самі зовсім не святі".

Керівна партія "Грузинська мрія" не відреагувала на інцидент з іконою з зображенням Сталіна в храмі. Сама ж партія "Альянс патріотів", яка подарувала ікону, заявила, що їй "нема чого виправдовуватись".

Зазначимо, що у Грузії існує сильний міф про Сталіна, який народився у грузинському місті Горі та мав справжнє ім'я мав Йосип Джугашвілі. Диктатора СРСР вважають нібито "таємним прихильником християнства".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марченко стверджує, що Богородиця запросила її чоловіка "Медведчука на свій день народження".

Також "Коментарі" писали, скільки в Україні проживає віруючих та атеїстів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 січня 2024, 16:19

А наші православні і далі фанатити будуть від цієї тоталітарної юдейської віри - їм нема в чому виправдовуватись. Тому й програли що не бажаємо змінюватись і ніколи не змінимось! Тому програли що ніколи не визнаємо необхідність власних змін!


Новини