Головна Новини Суспільство Скандали Трьох українських чиновників звинувачують у незаконних податкових схемах
commentss НОВИНИ Всі новини

Трьох українських чиновників звинувачують у незаконних податкових схемах

Блогер звинуватив Гетманцева, Абрамовича і Вязмікіна у причетності до схем у податковій.

31 липня 2023, 18:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, екс-народний депутат від ОПЗЖ Ігор Абрамович та екс-перший заступник керівника Департаменту захисту економіки Нацполіції Сергій Вязмікін можуть стояти за схемами в податкових органах, пов’язаними з незаконним відшкодуванням ПДВ та тиском на виробників підакцизних товарів. Про це у своєму блозі на сайті Цензор написав політолог Володимир Манько.

Трьох українських чиновників звинувачують у незаконних податкових схемах

Гетманцева, Абрамовича і Вязмікіна звинувачують у податкових схемах

"Координація всіх зусиль, пов’язаних із тіньовими податковими схемами, зокрема, щодо тютюну і спирту, здійснюється не з центрального офісу ДПС на Львівській площі, а на одному з верхніх поверхів у БЦ "Парус". Саме там нібито знаходиться "бек-офіс", або "бізнес-резиденція" такого собі Сергія Вязмікіна, колишнього в. о. начальника управління захисту економіки Нацполіції. Його, як подейкують в кулуарах податкової, залучив у якості "виконавчого директора" з питань підакцизних товарів голова податкового комітету Данило Гетманцев за рекомендацією екс-нардепа від забороненої ОПЗЖ Ігоря Абрамовича. Його "спарринг-партером" у самій податковій є в. о. заступника голови Євген Сокур — колишній помічник Гетманцева", — йдеться в блозі Манька.

Політолог нагадав, що раніше Вязмікіна і Абрамовича разом бачили на віллі на Лазурному узбережжі — там їх фіксували журналісти "Української правди" в одному з "Батальйонів Монако". Вязмікіна і колишнього заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця згадував в контексті "кришування" тіньових тютюнових фабрик нардеп Мар’ян Заблоцький.

Експерт додав, що ЗМІ також називають безпосереднім виконавцем "задач" із тиску на (тіньових) виробників підакцизних товарів колишнього директора профільного департаменту ДПС Олександра Ярмоленка. “В медіа повідомляли, що "маржа" зв’язки Гетманцев — Вязмікін — Купранець — Абрамович та інші складає 6 грн з літра спирту, 3 грн з пів-літри горілки та 20 доларів США з коробки контрабанди цигарок”, — відзначає політолог.

Серед інших залучених до схеми учасників, за словами Манька, у бізнес-колах також називають колишнього заступника голови Держмитслужби Руслана Черкаського. "Аби забезпечити функціонування налагоджених каналів контрабанди, Вязмікін разом із Черкасським через керівництво ДПС України призначили на посаду начальника Ізмаїльського прикордонного загону такого собі Павла Цвеліха, який нібито став відповідати за контрабанду тютюнових виробів, а також за торгівлю через Ізмаїльський та Ренійський порти", — йдеться в блозі.

Крім того, додає експерт, у 2022 році нібито за протекцією Вязмікіна і Черкаського в.о. начальника в Одеській митниці було призначено Михайла Мірошниченка, який після отримання посади "виконував всі вказівки щодо проведення кадрових змін, а також, ймовірно, проводив переговори з представниками регіональних правоохоронних органів щодо організації контрабандного каналу ввезення тютюнових виробів через митний пост "Орлівка"".

Він нагадав, що прізвища Вязмікіна, Абрамовича, а також глави фракції "Слуг народу" Давида Арахамії, підприємця і власника Вінниківської тютюнової фабрики Григорія Козловського, а також нібито "смотрящего" за Запорізькою областю Веміра Давітяна — як організаторів масштабної корупційної схеми з масовим блокуванням податкових накладних і ручного розблокування за домовленістю звучали і на засіданні ТСК ВР з розслідування зловживань правоохоронців. Ці факти, зокрема, озвучував головний редактор Цензор.НЕТ і військовий журналіст Юрій Бутусов.

“Очевидно, що без притягнення до відповідальності ключових людей в схемах на податках і акцизах — неможливо говорити про викорінення корупції і повноцінне наповнення бюджету в умовах жорстких дефіцитів. Аби БЕБ і ДБР нарешті "побачили" реальних "замовників музики" в цьому секторі, потрібна неабияка політична воля керівництва держави і рішучі "контрдії" з боку інших правоохоронних органів, приміром НАБУ і СБУ, аби ті взяли на себе ініціативу і взялися за розплутування корупційного клубка”, — резюмує автор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини