Головна Новини Суспільство Скандали Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі

З'являється багато повідомлень, що український бізнес зіштовхнувся зі свавіллям зі сторони правоохоронних органів та суддів

20 листопада 2023, 19:07
Поділіться публікацією:

 Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі

Правоохоронці тиснуть на український бізнес (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Щодня в Україні спостерігається незадоволення представників громадськості та підприємців економічною політикою, яку запроваджує Гетьманцев. Тим часом український бізнес зіштовхнувся з труднощами не лише внаслідок дій агресора, а й внаслідок свавілля зі сторони правоохоронних органів та суддів. Деякі судді не вивчивши усі обставини справи стають співучасниками злочинів, пов'язаних з тиском на бізнес, пише "Апостроф".

 Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі - фото 2

Результати дослідження стану бізнесу в Україні показують, що підприємці обурені тим, що їм заважають через непрогнозованість дій держави щодо бізнесу, посилення тиску силовиків та контрольних органів, відсутність доступу до фінансового ресурсу. Серед пріоритетних реформ бізнес виділяє боротьбу з корупцією, податкову та судову реформи, покращення доступу до фінансів. Бізнес також підтримує невідкладне впровадження антикорупційної податкової реформи.

Відповідно до даних Офісу Генпрокурора, 77% кримінальних справ проти бізнесу порушуються правоохоронцями без подальшої передачі до суду з обвинувальним актом, і цей показник сягнув історичного максимуму.

ЗМІ пише, що питаннях тиску на бізнес став помітним суддя Печерського районного суду міста Києва – Олег Білоцерківець, який ймовірно не перевіряючи обставини справи, своїм рішенням створює необґрунтований тиск на бізнес, вже не вперше.

 Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі - фото 3

У ЗМІ його ім'я звучало ще у 2016 році, коли він зняв арешт із компанії Донбасенерго Слов'янської ТЕС та закрив кримінальну справу щодо фінансування тероризму. Далі — цьогорічний кейс Майницького родовища. А нині з'явився новий прецедент — у справі №757/51382/23-К.

Журналісти пишуть, що Прокурор Ігор Левошко у тандемі зі слідчим Олексієм Вознюком, який внесений у "Миротворець" як співучасник злочинів щодо фабрикації справ стосовно свідомо невинних осіб, злочинів проти України та її громадян, має у своєму активі перевищення службових повноважень та усвідомлені дії, спрямовані на руйнування правоохоронної системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї.

 Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі - фото 4

Цей тандем задіявши суддю Білоцерківця вимагає документи ще до створення компаній — деякі компанії засновані в 2020 або 2019 році, а в них вимагають документи з 2013, а будівельні компанії умисно називають"банківськими установами".

 Суддя, прокурор та слідчий поліції тисне на бізнес під час війни - деталі - фото 5

Координовані угрупуванням рейдерські атаки підривають обороноздатність держави, оскільки ЗСУ фінансується з податків підприємств, і відповідно це є питанням національної безпеки. Незаконний тиск на власників підприємств призводить до другої хвилі еміграції промислового бізнесу за кордон, що є втратою робочих місць назавжди. Таким чином спостерігаємо ситуацію, коли окремі посадовці Національної поліції разом суддею знищують бізнес під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини