Головна Новини Суспільство Скандали Страуси Януковича на межі вимирання: скандал у Межигір'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Страуси Януковича на межі вимирання: скандал у Межигір'ї

Передача Межигір'ю державі: що чекає на паркову зону та її мешканців

16 липня 2024, 12:57 comments1483
Поділіться публікацією:

Громадська організація "НПУ Межигір'я", яка протягом багатьох років опікувалася національним парком "Межигір'я", завершила свою місію. Як повідомили "Коментарі.Київ", майно парку, включаючи зоопарк, було передано до державної установи "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва Межигір'я". Однак, радість від зміни власника швидко змінилася тривогою за долю тварин, які проживають на території зоопарку.

Страуси Януковича на межі вимирання: скандал у Межигір'ї

Страуси Януковича на межі вимирання: скандал у Межигір'ї

Директор зоопарку Межигір'я, Олена, не приховує свого занепокоєння. В інтерв'ю “Коментарям” вона розповіла, що новостворена державна установа не має ні достатньої кількості фахівців, ні необхідних ресурсів для належного догляду за тваринами. До слова, на території парку проживають десятки видів представників фауни: кабани, муфлони, благородні олені, лами, різні підвиди страусів, ему, цесарки, павичі, корови та багато інших тварин і птахів. 

"У них немає фахівців, немає спеціалістів, хоча вони нам сказали, що у них працює цілий тваринницький відділ. По факту я знаю тільки Інну зоотехніка, яка зараз розривається на частини, і вона сама має доїти, чистити, мити, прибирати, роздавати їжу, за всім цим доглядати. Це просто мильна бульбашка, яка розігрується для того, щоб замилити нам очі", — розповідає Олена.

ГО "НПУ Межигір'я" пропонувала взяти тварин на відповідальне зберігання, забезпечивши їм належний догляд та умови проживання. Проте, керівник державної установи, Сергій Юзвенко, відмовився від цієї пропозиції, запевняючи, що у них є "цілий тваринницький відділ".

Олена стверджує, що це не відповідає дійсності: "3 місяці вони ходили по території і в зоопарку зокрема, ні людей, ні відер, ні кормів — нічого в них не готово".

Ситуацію ускладнюють нічні виклики ветеринарів за хибними повідомленнями про масове отруєння тварин. 

“Мене набрали фахівці ветеринарної служби районної, яка нами опікується і запитали “Лєна, що відбувається? Всіх нас, всіх ветеринарів цього району терміново збирають в Межигір’ї У вас масове отруєння, гинуть тварини?”. А я тільки приїхала з ферми, і я не можу зрозуміти, які тварини, хто гине. Я тільки що звідти приїхала. Уже на сьогодні я чітко знаю, що речниця Юзвенка Ірина Головатенко дала вказівку.. Вона подзвонила і дала таку інформацію, що масове отруєння, гинуть тварини, терміново всіх лікарів зібрати в Межигір’ї. Для чого? Я досі не розумію”. — розповіла Олена.  

Наразі доля тварин зоопарку Межигір'я залишається невизначеною. Чи зможуть нові власники забезпечити належний догляд за тваринами, покаже час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини