Головна Новини Суспільство Скандали Ставлення українців до експлуатації символів війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставлення українців до експлуатації символів війни

Редис "Азовсталь", напій "Буча", горілка "Бахмут" та використання інших символів війни розлютило громадськість, яка засуджує такі кроки брендів. Проте чи всі українці проти експлуатації символів війни.

27 березня 2023, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські депутати планують заборонити використання символів війни для брендів. Відповідний законопроєкт № 9128 потрапив у Верховну раду. Про те як ставляться українці до використання символів війни брендами повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group.

Ставлення українців до експлуатації символів війни

Експлуатація символів війни. Фото з відкритих джерел

Українська реклама відреагувала на російське вторгнення не лише підтримкою патріотичного руху та благодійними акціями, а й маркетинговими кроками, які розлютили українців. До цього ганебного списку потрапили морозиво "Окоп під Ізюмом", редис "Азовсталь", напій "Буча", горілка "Бахмут", запальничка, яка містить зображення розстріляного українського військового або пиво "Герої не вмирають".

Як показує дослідження Active Group думки українців розділились щодо цього питання. 42,1% українців загалом підтримують використання патріотичних символів у рекламі товарів, тоді як 45,8% опитаних ставляться до таких маркетингових кроків негативно.

Ставлення українців до експлуатації символів війни - фото 2

Також 52,2% українців вказали, що зустрічають символи війни на різних комерційних товарах, а 40,1% відповіли, що їм не траплялись випадки використання патріотичних символів брендами.

Ставлення українців до експлуатації символів війни - фото 3

Варто зазначити, що існують і позитивні маркетингові стратегії використання символів війни. Наприклад, державне підприємство з "Артемсіль" та платформа UNITED24 випустили обмежену партію солі – "Міць. Українська кам’яна". Таким чином Україна змогла зібрати майже 60 млн гривень на купівлю дронів-камікадзе для української розвідки.

Також "Коментарі" писали про українських підприємців, які назвали основні проблеми для бізнесу в Україні. Виявилось, що корупція далеко не основна проблема українських бізнесменів під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/98
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини