Головна Новини Суспільство Скандали Справа "Житло-Капіталу": компанія "загубила" 3,7 млрд грн - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа "Житло-Капіталу": компанія "загубила" 3,7 млрд грн - ЗМІ

У матеріалі йдеться про діяльність компанії "Житло-Капітал"

15 травня 2024, 21:25
Поділіться публікацією:

Інвестори вимагають повернути їхні кошти, що зберігалися в управителя і гаранта будівництва – ТОВ “ФК "Житло-Капітал". Мова йде про 3,7 млрд. гривень, що загадково "розчинилися" з резерву. Нацкомісія з цінних паперів та фондових ринків (НКЦПФР) вже більше року вимагає в управителя коштів "знайти" гроші інвесторів і далі зберігати їх згідно норм законодавства — на рахунках банківських фінустанов.

Справа "Житло-Капіталу": компанія "загубила" 3,7 млрд грн - ЗМІ

Справа "Житло-Капіталу" (фото з відкритих джерел)

Люди очікують на втручання влади і правоохоронних органів. З боку ДБР триває розслідування щодо власника компанії "Житло-Капітал" – Дмитра Кравченка, про це йдеться у резонансному матеріалі УНН.

У матеріалі йдеться, що компанія "Житло-Капітал" збирала з інвесторів кошти на будівництво квартир в житлових комплексах "Укрбуду" і виступала гарантом їхнього будівництва.  

 “НКЦПФР вже більше року вимагає в цієї компанії "знайти" гроші інвесторів і далі зберігати їх згідно норм законодавства — на рахунках банківських фінустанов. Регулятор неодноразово штрафував "Житло-Капітал" за систематичні грубі порушення, а восени минулого року призупинив дію ліцензії компанії-порушника на здійснення його основної діяльності як управителя коштів. Також, з боку ДБР тривають розслідування щодо власника цієї компанії – Дмитра Кравченка. Через незаконний вивід грошей на рахунки ТОВ "Каса народної допомоги", держава в особі фінрегулятора кілька разів зобов'язувала ФК "Житло-Капітал" розмістити резервний фонд будівництва в розмірі більше ніж 3,7 млрд гривень на банківських депозитах”, – йдеться у статті.

 Але, пишуть ЗМІ, вже очевидно, що ніхто добровільно повертати гроші інвесторів не збирається.

“Вочевидь гроші довірителів було вкрадено і вмовляннями, постановами і штрафами в кілька тисяч гривень ситуації не зарадити”, – пише УНН.

 У матеріалі досліджується скандальна історія передачі комплексів “Укрбуду” іншим забудовникам.  

 "Одна з останніх справ, що стосується компанії в ДБР від 19 листопада 2021 року за №42021000000002392 у ЄРДР. ДБР розпочало справу після вивчення фактів викладених Київміськбудом у повідомленні до Генпрокуратури України. У фокусі — зухвала махінація по заволодінню майном у ЖК "Чарівне місто" на майже 283 млн. гривень!  В ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру Дмитру Кравченку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361-2 КК України". Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах", — стверджують журналісти.

Внаслідок  численних схем Київміськбуду не вистачило коштів на добудову.

"Що буде далі?", — запитують автори. “Київміськбуд” і інвестори шукають де взяти гроші на добудову будинків, а повернення "Житло-Капіталом" у будівництво 3,7 млрд гривень оперативного резерву могло б у значній мірі розв'язати фінансові проблеми забудовника, знову запустити маховик і сприяти добудові житлових комплексів. Це гроші інвесторів, і це значно більше ніж просять зараз в КМДА чи інших зовнішніх джерелах.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини