Головна Новини Суспільство Скандали Скандал у НАУ: тести з англійської викликали обурення у громадської організації
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у НАУ: тести з англійської викликали обурення у громадської організації

Громадська організація «Червоний Губер» звернулася в Міністерство освіти через те, що НАУ запровадив обов'язкове тестування студентів на знання англійської мови

17 вересня 2024, 14:27
Поділіться публікацією:

У Національному авіаційному університеті розгорілася гостра дискусія стосовно введення обов'язкового тестування з англійської мови. Громадська організація "Червоний Губер" звернулась до Міністерства освіти і науки України, зазначивши, що подібні рішення порушують права студентів. 

Скандал у НАУ: тести з англійської викликали обурення у громадської організації

Конфлікт у Національному авіаційному університеті

В.о. ректора НАУ Ксенія Семенова відреагувала на звинувачення активістів та зазначила, що без знання англійської неможливо здобути освіту европейського рівня та отримати стажування в міжнародних компаніях.

“Інженерна освіта неможливо без знання англійської. Міжнародна мобільність і стажування в хороших компаніях неможливі без знання англійської.  Запрошення західних професорів неможливе без знання студентами англійської”, — зазначила Семенова

Крім того, в.о. ректора підкреслила, що рівень знань англійської мови у студентів після школи значно варіюється, тому стандартизоване тестування дозволяє адекватно оцінити рівень знань студентів. 

“Вчити всіх студентів англійської однаково – дурість. Бо після школи у всіх різний рівень англійської. Тому тих, хто взагалі не знає мови, треба вчити з нуля. Тим, хто гарно володіє, треба допомогти підтримати рівень. Щоб зрозуміти, який у студента рівень, треба щоб він пройшов тестування. За це йому ніяку оцінку не ставлять. Але таким чином студентів ділять на групи, відповідно до рівня”, — написала  Семенова. 

Ксенія Семенова назвала дії організації спробою створити перешкоди для освітнього процесу, заявивши, що їхні дії межують із маразмом. 

“Я не звертала увагу на цих шкідників, коли вони протестувала проти страшного порушення закону, коли мене призначили головою комісії з реорганізації і я посміла позакривати корупційні годівнички попередників. Але маразм ЧГ вже переходить межі. 

Зазначимо, що наразі в МОН просять надати роз’яснення та пропозиції щодо запровадженого тестування.

Скандал у НАУ: тести з англійської викликали обурення у громадської організації  - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини