Головна Новини Суспільство Скандали Скандал у МОЗ: Як Сергій Дубров обійшов звинувачення і може стати міністром
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у МОЗ: Як Сергій Дубров обійшов звинувачення і може стати міністром

Заступник голови МОЗ Сергій Дубров уникнув відповідальності у скандальному тендері на відновлення лікарні Охматдит

13 серпня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Перший заступник голови МОЗ Сергій Дубров, залучений до скандального тендеру на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" після обстрілу, не тільки зберіг свою посаду, а й, за його словами, готується стати міністром. Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook журналістка-розслідувачка Любов Величко.

Скандал у МОЗ: Як Сергій Дубров обійшов звинувачення і може стати міністром

Сергій Дубров залишився на посаді після скандалу з тендером Охматдиту

Відновлення лікарні"Охматдит", після ракетного обстрілу, стало пріоритетом для Міністерства охорони здоров'я України. Сергій Дубров, як високопосадовець, відповідав за цей процес, співпрацюючи з благодійним фондом "Охматдит — здорове дитинство". Саме цей фонд організував тендер на реконструкцію, який опинився в центрі гучного скандалу.

За даними, які опублікувала журналістка-розслідувачка, Дубров активно підтримував фірму-переможця, хоча її фінансові вимоги були значно вищими, ніж пропозиції інших учасників. Це викликало здивування та обурення, оскільки такі дії ставили під сумнів прозорість та чесність проведення державних закупівель.

Скандал вибухнув, коли стало відомо, що журналісти почали розслідування щодо можливих порушень у проведенні тендеру. Реакція МОЗ була швидкою, але несподіваною: тендер скасували, а відповідальність поклали не на Дуброва, а на іншого заступника міністра — Петра Ємця, який до цього не був замішаний у подібних історіях.

“А цапом-відбувайлом за скандал зробили іншого заступника — Петра Ємця. При чому звільнили тихо, без звинувачень та хейту.  Дивно виходить, правда? При цьому, жодних офіційних заяв щодо того, хто саме причетний до організації оборудки на 300 мільйонів в уряді не прозвучало. Невже так важко розібратись, провести службове розслідування?”, — написала журналістка. 

Цікаво, що, незважаючи на скандал, Сергій Дубров не тільки залишився на своїй посаді, але й продовжує амбітно планувати свою кар'єру, розглядаючи можливість стати міністром охорони здоров'я. Його впевненість у власному бездоганному майбутньому, як він сам висловлюється, не залишається непоміченою серед колег та громадськості.

"Але Дубров якимось дивовижним чином вийшов сухим із води. Його ніхто не звільнив. Ба більше, тепер він розповідає колегам у Міністерство охорони здоров'я України, що найближчим часом він стане міністром. За які такі заслуги, питання до прем’єра Денис Шмигаль”. — йдеться в повідомленні журналістки. 

Раніше “Коментарі” писали, що Міністерство охорони здоров’я відмовляється залучати Опікунську раду "Охматдиту" до контролю за процесом відновлення після ракетної атаки, про це повідомила нардеп Марія Іонова із посиланням на відповідь на свій депутатській запит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини