Головна Новини Суспільство Скандали Скандал на Євро-2024: на німецькому телебаченні опублікували карту України без Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал на Євро-2024: на німецькому телебаченні опублікували карту України без Криму

Під час трансляції Євро-2024 платформа Magenta TV опублікувала карту, де український Крим був позначений, як територія Росії.

19 червня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Німецький стрімінговий сервіс Magenta TV, який транслює всі матчі Чемпіонату Європи з футболу потрапив у скандал. Перед грою збірних Туреччини та Грузії платформа опублікувала карту на якій Крим не був позначений як територія України.

Скандал на Євро-2024: на німецькому телебаченні опублікували карту України без Криму

На німецькому телебачені опублікували карту України без Криму. Фото з відкритих джерел

18 червня перед початком матчу збірних Туреччини та Грузії на стрімінговому сервісу Magenta TV з’явився короткий ролик з виділеними країнами учасниками Євро-2024. На карті вся територія України була зафарбована у синьо-жовтий колір, крім Криму, який залишився сірим та позначеним, як територія Росії. Сірий колір вказував на країни, які не беруть участі на Чемпіонаті Європи з футболу, зокрема і Росію.

Помилку платформа Magenta TV виявила вже після матчу та перепросила за публікацію карти України без Криму.

"Невелике зауваження від себе, яке для нас дуже важливе: ми припустилися серйозної помилки напередодні цієї гри. Ми показали некоректне зображення Європи, на якому Крим не було ідентифіковано як частину України. Нам дуже шкода і ми хотіли б попросити вибачення", — сказав телеведучий Йоханнес Б. Кернер.

Нагадаємо, що збірна України перший матч на Євро-2024 програла Румунії з розгромним рахунком 3:0. Наступний матч українська команда зіграє 21 червня проти збірної Словаччини. У третій грі групового етапу суперником України стане збірна Бельгії. Матч між командами запланований на 26 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у збірної України погіршились шанси вийти з групи на Євро-2024. Команда Сергія Реброва виявилась за цим показником п'ятою з кінця на турнірі з 24 команд.

Також "Коментарі" писали про скандал за участю сина президента Сербії, який побився з футбольними вболівальниками на Євро-2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини