Головна Новини Суспільство Скандали Розкіш за ґратами: як живуть екс-чиновники у виправній колонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкіш за ґратами: як живуть екс-чиновники у виправній колонії

Омбудсман Дмитро Лубінець викриває "королівські" умови ув'язнення екс-посадовців у Чернігівській колонії

19 липня 2024, 16:50 comments1849
Поділіться публікацією:

Офіс Омбудсмана України виявив шокуючі порушення прав людини у Менській виправній колонії №91 на Чернігівщині. Серед антисанітарії, грибка та тарганів, троє колишніх високопосадовців Міністерства юстиції України насолоджуються привілейованими умовами утримання.

Розкіш за ґратами: як живуть екс-чиновники у виправній колонії

Омбудсман викриває розкішне життя колишніх високопосадовців у Менській колонії

За результатами моніторингового візиту, Омбудсман встановив, що екс-керівник одного з управлінь з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту та двоє його спільників проживають у відремонтованих приміщеннях, ізольованих від решти засуджених. Вони мають у своєму розпорядженні цілих п'ять кімнат, власний прогулянковий дворик та отримують їжу безпосередньо в кімнати.

Розкіш за ґратами: як живуть екс-чиновники у виправній колонії - фото 2

“Усі вище згадані факти вказують на несправедливість та зацікавленість певних осіб. Я вже звернувся до Міністерства юстиції України, де не побачили в цьому нічого дивного. Після цього вкотре направив до них черговий лист, а також окремо звернувся до правоохоронців”, — йдеться в заяві Дмитра Лубінця. 

Омбудсман наголосив на неприпустимості такої дискримінації та закликав до негайного реагування з боку відповідальних органів. Він також зазначив, що подібні випадки підривають довіру громадян до системи правосуддя та принципів верховенства права.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Український омбудсман Дмитро Лубінець звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з проханням допомогти повернути тіла двох українських підлітків, Тиграна Оганесяна та Микити Ханганова, які загинули в окупованому Бердянську після того, як їх звинуватили у спробі зробити диверсію на залізниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини