Головна Новини Суспільство Скандали Роль Ірини Геращенко у справі Гонгадзе: як журналістка висвітлювала події
commentss НОВИНИ Всі новини

Роль Ірини Геращенко у справі Гонгадзе: як журналістка висвітлювала події

Журналістські сюжети Ірини Геращенко: як вона розповідала про справу Гонгадзе

16 вересня 2024, 19:08
Поділіться публікацією:

У розслідуванні журналістів з'явилися нові подробиці із життя депутатки від "Євросолідарності" Ірини Геращенко. За інформацією видання “УНІАН”, у своїй журналістській кар'єрі на телеканалі "Інтер" вона не лише відбілювала вбивць Георгія Гонгадзе, але й створювала фейкові репортажі, щоб приховати його вбивство. 

Роль Ірини Геращенко у справі Гонгадзе: як журналістка висвітлювала події

Соратниця Порошенка допомагала "замітати сліди" вбивцям Гонгадзе

"Геращенко, яка зараз активно сумує за Гонгадзе, відбілювала його вбивць та знімала фейкові репортажі. Це фрагмент сюжету авторства Ірини Геращенко, співробітниці телеканалу проросійського олігарха Фірташа "Інтер", в якому  вона стверджує, що "Гонгадзе після викрадення бачили у Львові", — йдеться в матеріалі. 

Журналісти пишуть, що такі дії були спрямовані на "замітання слідів" злочину, який викликав широкий резонанс у суспільстві. Саме після публікації новин Геращенко здобула популярність і врешті стала народним депутатом, що посилило її позиції у політиці.

Роль Ірини Геращенко у справі Гонгадзе: як журналістка висвітлювала події - фото 2

"В етерах провладних телеканалів, на одному з яких працювала Геращенко, здійснювалися системну вкиди на кшталт "Гонгадзе посварився з дружиною і поїхав з Києва", "Гонгадзе насправді живий, але переховується", "Гонгадзе після викрадення бачили у Львові" та інші фейки, які влада продукувала руками Геращенко та подібних їй", — наголошується в матеріалі.

Нагадаємо, щороку 16 вересня в Україні вшановують пам'ять Георгія Гонгадзе, видатного журналіста, який висвітлював корупцію та зловживання в українській політиці. Цього дня у 2000 році він зник безвісти, а його загадкове зникнення шокувало всю країну. Лише через два місяці, 2 листопада, у лісі біля Таращі було знайдено його безголове тіло. Справу Гонгадзе ще більше ускладнив касетний скандал, що вибухнув після оприлюднення так званих "плівок Мельниченка". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини