Головна Новини Суспільство Скандали Реакція на “кубок” для екс-міністра часів Януковича: військовий озвучив ультиматум Стефанчуку
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція на “кубок” для екс-міністра часів Януковича: військовий озвучив ультиматум Стефанчуку

Військовий публічно закликав голову Верховної Ради Стефанчука провести турнір з тенісу на передовій

19 червня 2023, 13:47
Поділіться публікацією:

Військовослужбовець Третьої окремої штурмової бригади, громадський діяч Артем Савичев жорстко розкритикував спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука за проведення “благодійного турніру” з тенісу за підтримки парламенту та “винагороду”, яку отримав на цьому турнірі колишній міністр культури часів Віктора Януковича Михайло Кулиняк. Як інформує видання "Коментарі", про це пишуть "УНН", посилаюсь на допис Савичева, який той розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Реакція на “кубок” для екс-міністра часів Януковича: військовий озвучив ультиматум Стефанчуку

Міністру культури часів Януковича вручили кубок. Фото: з відкритих джерел

Військовослужбовець також додав, що парламенту варто зайнятися безпосередньо прямими обов’язками — законотворчою діяльністю, зокрема, підготовкою законів для поліпшення соціальних гарантій для військових.

"УНН" нагадують, раніше стало відомо, що Стефанчук вручив Кулиняку кубок на благодійному тенісному турнірі парламенту. Про це сам Кулиняк написав на своїй сторінці у Facebook, проте згодом видалив допис. Крім того, скріншот допису також зберігся на низці телеграм-каналів, зокрема, у журналіста Михайла Ткача.

“Дякую Комітету Верховної ради за запрошення прийняти участь у тенісному турнірі на кубок парламенту і особисто Андрію Кожемякіну. Почесно отримати нагороду з рук голови Верховної ради! Разом до перемоги”, — написав Кулиняк.

Артема Савичева обурила ця ситуація.

“Люди Януковича принесли нам горе, війну, розграбували країну, забрали тисячі життів. А голова Верховної Ради воюючої країни медальки роздає. Тенісний турнір вони організували! За чий рахунок бенкет? Можливо потрібно було гроші на дітей онкохворих витравити? В країні війна пане Руслане! Зробіть турнір на передку! Або займітся своєю безпосередньою роботою,аналізом прийнятих законів і тіх що ви збираетесь прийняти”, — написав він.

“Завдяки вам в мене, військовослужбовця, добровольця, заблоковані всі рахунки, завдяки вашій роботі посилився контроль над незалежними засобами масової інформації. Куча не потрібних і не якісних законів за час війни під вашим головуванням було прийнято. А ті що дійсно потрібні ви відкладаете в довгий ящик. Наші побратими загинули в перші дні війни, їх не встигли оформити, а ви досі не спромоглись прийняти закони щоб їх сім'ї отримали належну соціальну допомогу від Держави, яку вони захищали ціною свого життя. Зато встигли видати медальки людям Януковича”, — додав Савичев.

Він також відзначив, що його здивувала поведінка голови комітету з питань молоді та спорту, бойового генерала Андрія Кожемякіна.

“З трибуни розказує як треба допомагати військовим, а поза межами парламенту грає в теніс та й ще з людьми Януковича”, — підкреслив Савичев.

Журналісти нагадують, Кулиняк сьогодні є головою ГО “Українське товариство охорони пам‘яток історії та культури” (УТОПІК). Експертна рада з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму Міністерства культури та інформаційної політики в березні зверталась до правоохоронців в вимогою не допустити рейдерського захоплення УТОПІК. “Так, від 26 січня 2023 року з‘явилося повідомлення про реєстрацію нового керівника УТОПІК, колишнього міністра культури України часів Азарова-Януковича – Михайла Кулиняка. Окрім нього, в керівництві однієї із найважливіших громадських інституцій у сфері культури значаться й інші політики та посадовці, що були прямо пов’язані з діяльністю нині заборонених проросійських партій Медведчука та Януковича”, — йшлося в повідомленні пресслужби Мінкультури. 

"Кулиняк був фігурантом низки корупційних скандалів щодо неправомірних кадрових рішень, зловживань владою і на посаді міністра, і на посаді керівника Національного палацу мистецтв "Україна". В 2021 році Кулиняк брав участь у конкурсі на посаду директора Мистецького арсеналу, проте не пройшов голосування", — йдеться в матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбудеться на саміті у Вільнюсі – яку пропозицію Україні озвучить НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини