Головна Новини Суспільство Скандали Ajax Systems продовжує постачати продукцію в Росію за допомогою схем паралельного імпорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ajax Systems продовжує постачати продукцію в Росію за допомогою схем паралельного імпорту

Завдяки паралельному імпорту продукція української компанії Ajax Systems потрапляє до Росії.

6 лютого 2024, 10:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Виробник українських охоронних систем Ajax Systems, ймовірно, продовжив працювати на ринку Росії попри заяву про закриття бізнесу в країні агресорці та в Білорусі. Про це повідомляє Апостроф.

Ajax Systems продовжує постачати продукцію в Росію за допомогою схем паралельного імпорту

Засновник Ajax Systems Олександр Конотопський. Фото з відкритих джерел

На початку березня 2022 року в Ajax Systems анонсували вихід з ринків РФ та РБ, а також закрили доступ до своїх застосунків з App Store та Google Play маркетів для мешканців заблокованих країн.

Однак, видання зазначає, що оператори служби підтримки російських клієнтів продовжили роботу, а російський сайт Ajaxstore.ru доступний у 2024 році. На ньому присутня інформація про ціни на продукцію компанії, яку можна придбати у РФ.

"Ajax могли б заявити, що продукція просто залишається на складах, а нових поставок від початку війни не було. Втім, більш ймовірно продукція може потрапляти до Росії через Казахстан, яку туди цілком офіційно Ajax постачає для ТОВ "Торговый Дом Intant" (так званий паралельний імпорт)" — пише видання.

Принаймні співробітники Ajaxstore.ru зазначають, що завозять нові моделі через Казахстан, при цьому нові пристрої оновлюються на території РФ автоматично. У телеграм-каналі російських споживачів продукції Ajax користувачі підтверджують, що всі налаштування для Казахстану підходять для Росії, тому продукція українського виробника продовжує працювати на ринку РФ.

"Користувачі Ajax неодноразово писали в телеграм-каналі про те, що продукція, куплена на території Казахстану, може використовуватись та оновлюватися на території РФ. Також вони зазначають, що пристрої працюють з російськими sim-картками та повідомляють про те, що блокування російської IP адреси відсутнє" — йдеться в матеріалі. 

Компанія Ajax була заснована у 2011 році в Києві. Засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, за версією видання NV, увійшов до рейтингу 30 найбагатших українців, в якому посів 14 місце зі статками 409 млн доларів. За словами Конотопського, за час повномасштабної війни бізнес Ajax виріс на 40%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини