Головна Новини Суспільство Скандали Посадовець Бюро економічної безпеки «кришував» нелегальний бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Посадовець Бюро економічної безпеки «кришував» нелегальний бізнес

СБУ затримала на Закарпатті посадовця БЕБ та місцевого депутата, які прикривали нелегальний збут підакцизних товарів

4 січня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Чиновник Бюро економічної безпеки (БЕБ) налагодив механізм незаконного отримання грошей від місцевих підприємців на Закарпатті. За регулярні "внески" він обіцяв їм не реагувати на факти підпільного збуту підакцизної продукції, зокрема електронних сигарет, пишуть "Коментарі".

Посадовець Бюро економічної безпеки «кришував» нелегальний бізнес

Ліквідувала корупційну схему у Територіальному управлінні БЕБ

Як розповідають в Службі безпеки України (СБУ), за "кришування" нелегального бізнесу чиновник вимагав з комерсантів "поза законом" по $2 з кожної проданої електронної сигарети. Окрім того, намагався й максимально поширити свій вплив у регіоні та долучити до схеми "свого кришування" якомога більше продавців. Помічником у своїх оборудках старший детектив зробив депутата однієї з сільрад Ужгородського району.

Силовики затримали обох фігурантів одразу після одержання ними $6 тисяч неправомірної вигоди.

Зловмисникам уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Як писали раніше "Коментарі", цьогоріч влада планує запровадити е-акциз. Він передбачає використання спеціальних QR-кодів для руху товару від виробника до постачальника, а також е-аудит.

Крім того, у межах реформи переведення податкової на електронні рейки, запровадять передзаповнення податкової декларації за платників фізосіб, в тому числі ФОП-ів, податковою; смарт-фоп — повне адміністрування податків за підприємця банком за його бажанням; оновлений колл-цент, UX (User Experience — користувацький досвід) електронного кабінету; інтерактивну навчальну базу для платників та податківців, а ще значне розширення можливостей синхронізації електронного кабінету (API) платника податків зі сторонніми сервісами та банками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини