Головна Новини Суспільство Скандали Португальські чиновники злили інформацію про організаторів антипутінських протестів
commentss НОВИНИ Всі новини

Португальські чиновники злили інформацію про організаторів антипутінських протестів

Мерія Лісабона була оштрафована на мільйон євро за надання Росії інформації про протестувальників.

8 серпня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Адміністративний суд в Лісабоні постановив, що місцева мерія повинна заплатити понад мільйон євро за надання для Кремля імен організаторів мітингів, які були організовані у столичній агломерації проти політики російського диктатора Володимира Путіна.

Португальські чиновники злили інформацію про організаторів антипутінських протестів

Португальські чиновники злили інформацію для Кремля. Фото з відкритих джерел

Згідно з португальським законодавством, організатори протестів повинні надіслати свої особисті дані, включаючи ім’я, ідентифікаційний номер, адресу та номер телефону, до міської ради, яка потім надсилає ці дані до поліції та "компетентних органів". Однак виявилось, що ця інформація потрапляла не лише до поліції, але й Кремлю.

Національна комісія із захисту персональних даних (CNPD) встановила, що мерія, очолювана Фернандо Медіною з Соціалістичної партії у 2015-2021 роках, надала російському посольству в Лісабоні імена та контактні дані організаторів демонстрації проти режиму Путіна, що проходили у столиці Португалії.

Під час розслідування CNPD під назвою Russiagate, було підтверджено, що мерія Лісабона на чолі з Медіною порушила закон щонайменше 225 разів.

"Міська рада Лісабона підтверджує, що вона обізнана з рішенням адміністративного суду Лісабона, згідно з яким її зобов’язали виплатити 1,027 млн євро. Міська рада ще раз шкодує про важку спадщину, залишену попередньою соціалістичною виконавчою владою, і про її дуже значний вплив", – відреагував мер Лісабона Карлос Моедаш.

Згідно з рішенням суду компенсацію отримають люди, чиї імена міська влада Лісабона передала співробітникам російського посольства в Португалії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина випадково передала Росії секретні дані НАТО.

Також "Коментарі" писали про державні таємниці, які випадково потрапили у відкритий доступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини