Головна Новини Суспільство Скандали Поляки висловлюють обурення щодо Ілона Маска: що зробив мільярдер в концтаборі Аушвіц
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки висловлюють обурення щодо Ілона Маска: що зробив мільярдер в концтаборі Аушвіц

Американський мільярдер Ілон Маск потрапив під шквал критики під час відвідин музею Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

23 січня 2024, 17:17 comments1254
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку тижня генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск прилетів до Польщі з приватним візитом. Американський мільярдер виступив на симпозіумі щодо протидії антисемітизму та відвідав колишній нацистський концтабір Аушвіц. Поведінка Ілона Маска обурила деяких поляків.

Поляки висловлюють обурення щодо Ілона Маска: що зробив мільярдер в концтаборі Аушвіц

Ілон Маск у музеї Аушвіц-Біркенау. Фото з відкритих джерел

Вночі 21 січня літак з Ілоном Маском приземлився в польському аеропорту поблизу Кракова. Мільярдер взяв участь у дискусії з американським консерватором Беном Шапіро на симпозіумі щодо протидії антисемітизму в інтернеті. Далі Маск відвідав музей Аушвіц-Біркенау в Освенцимі. 

Поляків обурило, що в колишній нацистський концтабір Маск взяв з собою малолітнього хлопця. Більшість писали в соціальних мережах, що такий візит може бути травматичним для маленької дитини. Однак деякі вказують, що це індивідуальне справа кожного, хто вирішив відвідати музей з дітьми.

Нагадаємо, що восени минулого року Ілона Маска звинуватили в антисемітизмі. Американський бізнесмен погодився з анонімним користувачем у соціальній мережі X, який стверджував, що єврейські громади пропагують "антибілу ненависть" і несуть відповідальність за "орду меншин, які заполонили країну". Після цього великі компанії засудили позицію Маска та почали скасовувати контракти з бізнесменом. Згодом Маск назвав свої слова одним з "найдурніших вчинків" та відвідав Ізраїль, а тепер здійснив візит до Польщі.

Зазначимо, що у концтаборі Аушвіці німці вбили щонайменше 1,1 мільйона людей, переважно євреїв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польський сатирик закликав поселяти мігрантів в концтабори.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який назвав найбільшу проблему, з якою стикається людство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини