Головна Новини Суспільство Скандали Подальшу долю Львова вирішує суд: чим не на жарт обурився Садовий
commentss НОВИНИ Всі новини

Подальшу долю Львова вирішує суд: чим не на жарт обурився Садовий

Суд може скасувати історико-архітектурний опорний план Львова

сьогодні, 16:46
Поділіться публікацією:

Львівський міський голова Андрій Садовий розповів, що буде з виглядом міста та хто вирішить подальшу його долю. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Андрія Садового. 

Подальшу долю Львова вирішує суд: чим не на жарт обурився Садовий

Фото з відкритих джерел

“Йшов третій день. Ні міська рада, ні Мінкульт досі не знають, чи відбулося засідання у нашій справі в  Шостому апеляційному суді міста Києва. Навіть якщо воно пройшло, громадськість може дізнатися про рішення лише протягом двох місяців — так каже закон”, — повідомив Андрій Садовий.

Він нагадав, що у понеділок, 14 жовтня, у закритому режимі суд мав ухвалити рішення про скасування історико-архітектурного опорного плану Львова.  За словами Садового, суд міг дозволити забудовувати місто так, як цього хоче група забудовників, “а не відповідно до здорового глузду і правил збереження архітектурної спадщини ЮНЕСКО”.

“Ми пильно стежимо за цим процесом, хоча хтось намагається приховати його від громади! Не можна розглядати справи, що стосуються культурної спадщини, яка належить громаді і є частиною світової культури, за зачиненими дверима. Це що, якась чат-рулетка?”, — наголосив мер Львова.

Він звернувся до народних депутатів України з проханням внести зміни до Кодексу адміністративного судочинства. “Всі судові справи, що стосуються долі громад та держави, повинні бути максимально відкритими і публічними. Це стосується не тільки Львова, а й усіх міст України. Тільки так ми можемо зменшити корупційні ризики!”, — зауважив Садовий. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, на чому збагачуються столичні чиновники під час війни. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини