Головна Новини Суспільство Скандали Підозрюваного в організації злочинної організації Кауфмана відправив до СІЗО з альтернативною заставою у 129 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозрюваного в організації злочинної організації Кауфмана відправив до СІЗО з альтернативною заставою у 129 млн грн

Дії бізнесмена та екснардепа України (IV скликання) слідство кваліфікує як організатора злочинної схеми що мала вплив на Одеську міськраду

7 грудня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Вищий Антикорупційний Суд (ВАКС) відправив у СІЗО бізнесмена Бориса Кауфмана, але визначив альтернативу заставі. Запобіжний захід одеському бізнесмену, якого днями затримали детективи Національного Антикорупційного Бюро України ( НАБУ) ,  вибравши   слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін,  пишуть "Коментарі", посилаючись на "УП".

Підозрюваного в організації злочинної організації Кауфмана відправив до СІЗО з альтернативною заставою у 129 млн грн

Борис Кауфман потрапив в СІЗО

 

Прокурор Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури ( САП) просив на застосування застав як альтернативу. Але й зауваживши,  що якщо буде застава, тоді її розмір мав би становити 496 млн 200  тисяч грн . Якщо Кауфман внесе заставу, то його чекає низька межа : не покидати межі міст Києва та Одеси, не комунікувати зі свідками та підозрюваними у справі та зобов'язань носити електронний браслет.   

 

За даними слідства, злочинна організація, керівниками якої,  ймовірно, є Борис Кауфман та його партнер Олександр Борухович (колишнє прізвище — Грановський) щомісяця отримували прибутків у середньому по 12 млн грн. НАБУ та САП стверджують, що учасники "банді" займалися регулярним підкупом посадовців  Одеської міськради.

 

Йдеться про те, що з листопада 2021 до серпня 2022 року заступник мера Одеси та керівник апарату міськради Олег Бриндак отримали майже 2,5 млн грн за прийняття "правильних" рішень та вплив на депутатів. Перший заступник Труханова Михайло Кучук з березня по липень 2022 року, за даними слідства, отримав 900 тисяч грн. Заступниці мера Одеси Світлані Бедрезі передали 300 тисяч грн.

 

Особливо ж Борис Кауфман на суді заявив, що був відсутній під час обшуків і дуже здивований, що його звинувачують. А двокати підозрюваного просили перевірити обґрунтованість затримання та звільнити підзахисного з-під варти.

 

Взяти Кауфмана на поруки зголосилися директор табачного монополіста " Тедіс" Тарас Корніяченко та гендиректор одеського ФК "Чорноморець" Анатолій Місюра. Обидва фактично є підлеглими підозрюваного. У Центрі Протидії Корупції кажуть,  що більша частина засідання відбувалася у закритому режимі, як і проголошення судового рішення. 

 

За інформацією САП,  з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку. Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання для розгляду на сесіях. Дії бізнесмена та колишнього народного депутата України (IV скликання), яких слідство вважає організаторами злочинної схеми, кваліфіковані за ч. 1. ст. 255, ч. 3 ст. 369 КК України. Їхній довіреній особі інкриміновано ч. 2 ст. 255 та ч. 3 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, "Коментарі" розбиралися , чому компанія "Тедіс Україна" постійно опиняється у центрі скандалів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини