Головна Новини Суспільство Скандали Піаніст з Росії, який служив в армії РФ під час війни, бере участь в українському конкурсі: До чого тут Ткаченко і Кличко
commentss НОВИНИ Всі новини

Піаніст з Росії, який служив в армії РФ під час війни, бере участь в українському конкурсі: До чого тут Ткаченко і Кличко

Конкурс на честь легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився і навчався у Києві, цьогоріч відбувається за кордоном через війну

18 квітня 2023, 18:32
Поділіться публікацією:

Російський піаніст Станіслав Корчагін у 2014 – 2015 роках він служив у російській армії. Про це повідомляється на офіційній сторінці конкурсу в Facebook, пишуть "Коментарі". Там Корчагін вказаний не лише серед учасників, а і як півфіналіст. Зазначається, що у півфіналі українського музичного конкурсу росіянин Корчагін гратиме твори Рахманінова і Чайковського.

Піаніст з Росії, який служив в армії РФ під час війни, бере участь в українському конкурсі: До чого тут Ткаченко і Кличко

Станіслав Корчагін бере участь в українському міжнародному музичному конкурсі імені Горовиця

"Досі на прохання пояснити ситуацію з потраплянням росіянина на український конкурс Горовиця представники оргкомітету не відповіли", — йдеться на порталі 24 Каналу.

І що досить важливо: на сайті конкурсу зазначено, що новий формат, згідно з яким конкурс є відкритим для музикантів усіх національностей, схвалений міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком і мером Києва Віталієм Кличком.

Музикант та активіст Максим Майборода у соцмережі звернув увагу на те, що піаніст Корчагін служив у російській армії вже під час розв'язаної Росією війни в Україні. Відомо, що у 2014 – 2015 роках він проходив службу в 154-му окремому комендантському преображенському полку.

"Цей полк відроджений особисто Путіним в 2013 році, за рік до початку вторгнення в Україну. Це візитна картка Росії, обличчя режиму. Полк активно допомагає розвитку угруповання "юнармія", – написав Майборода.

Він також додав, що Корчагін є викладачем державної російської академії музики імені Гнесіних. Українці також знайшли в соцмережах світлини Корчагіна у військовій формі та його інтерв'ю, в яких він розповідав про службу.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, хто з акторів популярного серіалу підтримали війну.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Україна може опинитися за бортом: чому рішення Мінмолоді та спорту – постріл собі в ногу.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини