Головна Новини Суспільство Скандали Онкодиспансер у Запоріжжі на межі закриття: конфлікт інтересів та підозри в корупції
commentss НОВИНИ Всі новини

Онкодиспансер у Запоріжжі на межі закриття: конфлікт інтересів та підозри в корупції

Запорізький онкодиспансер перед закриттям: роль Федорова і Шишки у спірному рішенні

4 липня 2024, 12:02
Поділіться публікацією:

Запорізький регіональний протипухлинний центр, єдиний спеціалізований заклад для лікування онкохворих в області, опинився на межі ліквідації. Голова Запорізької обласної військової адміністрації (ЗОВА) Іван Федоров підписав розпорядження про приєднання онкоцентру до Запорізької обласної клінічної лікарні. Це рішення викликало хвилю обурення серед медиків, пацієнтів та громадськості, які підозрюють корупційні мотиви за цим кроком.

Онкодиспансер у Запоріжжі на межі закриття: конфлікт інтересів та підозри в корупції

Скандал в Запоріжжі: чи закриють єдиний онкодиспансер

За інформацією журналістів УНІАН, існує можливий конфлікт інтересів між Іваном Федоровим та головним лікарем обласної лікарні Ігорем Шишкою. Згідно з декларацією, Шишка проживає у квартирі, що належить Федорову. Крім того, Шишка був фігурантом кримінальних справ, пов'язаних з корупцією та зловживанням службовим становищем, хоча ці справи були закриті без виправдального вироку у 2022 році.

Запорізький онкодиспансер є прибутковим підприємством з активами на суму 190 мільйонів гривень, тоді як обласна лікарня під керівництвом Шишки є збитковою. Журналісти припускають, що саме фінансові активи та сучасне обладнання онкоцентру стали причиною його ліквідації.

Медики та пацієнти онкодиспансеру рішуче виступили проти його закриття. Вони зареєстрували петицію на сайті Президента України з вимогою до Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію. Петиція вже зібрала понад 23 тисячі підписів.

Однак, після реєстрації петиції та звернення медиків до суду, на співробітників онкоцентру почався тиск. Всім медикам, які підписали звернення, видали повістки до військкомату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини