Головна Новини Суспільство Скандали Новий очільник "Київміськбуду" пов’язаний з Офісом президента та Єрмаком, – Bihus.Info
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий очільник "Київміськбуду" пов’язаний з Офісом президента та Єрмаком, – Bihus.Info

Розслідування Bihus.Info виявило зв'язок керівництва "Київміськбуду" з Офісом президента.

22 лютого 2024, 17:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нове керівництво компанії "Київміськбуд" пов’язане з людиною з орбіти голови Офісу президента Андрія Єрмака. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Новий очільник "Київміськбуду" пов’язаний з Офісом президента та Єрмаком, – Bihus.Info

Голова "Київміськбуду" Василь Олійник. Фото з відкритих джерел

За даними розслідування, контроль за компанією "Київміськбуд" перейшов до забудовниці Влади Молчанової.

За даними розслідувачів, зміна Ігоря Кушніра на Василя Олійника у керівництві "Київміськбуду" може бути формальністю: в останні роки Олійник в якості генпідрядника працював на об’єктах компанії Stolitsa Group з орбіти відомої київської забудовниці Владислави Молчанової. Молчанова є бізнес-партнеркою родини Ігоря Кушніра: вона та донька Кушніра Дар’я є серед кінцевих бенефіціарів британської девелоперської компанії Alliance 1903 LTD.

"Оточення Молчанової напередодні дуже вигідної для неї зміни керівництва в "Київміськбуді", не лише зберегло теплі відносини з родиною колишнього очільника компанії, але й зуміло увійти у партнерство з близькими до Офісу президента людьми", – зазначають журналісти.

За даними журналістського розслідування, однією з точок, де регулярно перетиналися інтереси Ігоря Кушніра та Вадима Столара, були об’єкти будівельної компанії ENSO.

"З 2019-2020 до Столара і Кушніра в ENSO приєдналися структури, пов’язані з Віктором Медведчуком, а ще – кінопродюсер і колишній бізнес-партнер очільника Офісу президента Андрія Єрмака Артем Колюбаєв. Останній до того ніколи не займався будівництвом, але отак сходу потрапив у дуже грошовиту сферу на тлі сходження Єрмака на власний політичний кар’єрний Олімп. Десь тоді ми і почали підозрювати, що Колюбаєв у цій сфері може представляти зовсім не власні інтереси, а виконувати роль, яку умовно можна характеризувати як "смотрящій" від Офісу", — йдеться в розслідуванні.

Ці підозри посилилися, коли протягом всього 2023 року кінопродюсер продовжував обростати частками у дуже непрофільних для себе, але дуже "жирних" бізнесах. Восени 23-го він навіть став співвласником великого виробника безпілотників, який напередодні отримав фінансування з президентського спецфонду.

Станом на листопад 2023 року Колюбаєв став співвласником ТОВ "Фінансова компанія "Гарант Капітал" з часткою 22,64%. Його партнерами у цьому бізнесі є представники будівельних компаній ENSO та Stolitsa. "Гарант Капітал" має добудувати об’єкти банку "Аркада".

"До осені 2023 року "Гарант Капітал" контролювався менеджерами з орбіти Кушніра і Столара, а за лічені тижні до зміни керівництва "Київміськбуду" туди також заходять і людина Молчанової, і удачливий партнер очільника Офісу президента", — йдеться в розслідуванні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини