Головна Новини Суспільство Скандали Неймовірне серед нас: Нардеп з провладної партії визнав, що намагався дати хабар копу
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірне серед нас: Нардеп з провладної партії визнав, що намагався дати хабар копу

Суд затвердив угоду з обвинуваченим і визнав Олександра Трухіна винним у спробі відкупитися від поліції

22 лютого 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Олександр Трухін і Спеціалізована антикорупційна прокуратура днями підписали угоду. За її умовами, депутат зобов'язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та "Армія дронів". А сьогодні – відбувся суд, пишуть "Коментарі".

Неймовірне серед нас: Нардеп з провладної партії визнав, що намагався дати хабар копу

Депутат "Слуги народу" Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину

"Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців і колег по фракції... Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого призведе аварія незалежно від того, винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліціянтів, а хотів піти, коли вже було надано допомогу всім учасникам ДТП. Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність", — висловився майже екснардеп Трухін ще під час слідства.

За словами прокурора, підписавши угоду нардеп підтвердив своє каяття. Також нардеп пропрезидентської партії має заплатити штраф – 68 тисяч гривень. Це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну. Заставу ж, яку депутат вносив під час слідства, теж перерахують на ЗСУ – це 49,6 тисячі гривень. А ще, після того, як вирок набере чинності, "слуга" втратить мандат народного обранця.

"І все-таки настають інші часи! В історії сучасної України подібний випадок із чинним нардепом Трухіним – прецедент, — відреагував на подію політтехнолог Олег Постернак. — Хай навіть ця угода була вчинена, напевно, під впливом Банкової, але випадок промовистий і заслуговує на увагу. Що зовсім не виправдовує дії "слуги".

Нардеп публічно на засіданні Вищого антикорупційного суду визнав свою провину, хоча й не став на суді переповідати події того злочинного дня.

"Я хотів би сказать велике дякую команді НАБУ, тому що вони дуже коректно і правильно займали свою позицію, не зловживали своїми повноваженням, дуже коректно вели цю справу, — сказав на суді Трухін. — Розумію, що зробив глупость, і вона є неправильною. Готов понести за це покарання."

Як писали "Коментарі", до оприлюднення відеозаписів з місця ДТП за участю екснардепа фракції "Слуги народу" Олександра Трухіна може бути причетний колишній президент України Петро Порошенко, який зацікавлений у наданні резонансу скандалів навколо представників чинної влади.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що нардеп Трухін заявив про готовність скласти мандат, якщо цього вимагатимуть команда і ситуація.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини