Головна Новини Суспільство Скандали Міс Всесвіт потрапила у "безстрокове вигнання" після перемоги на конкурсі краси
commentss НОВИНИ Всі новини

Міс Всесвіт потрапила у "безстрокове вигнання" після перемоги на конкурсі краси

Модель Шейнніс Паласіос, яка здобула перемогу на конкурсі "Міс Всесвіт 2023", не може повернутись у рідну країну через загрози від режиму диктатора.

14 травня 2024, 16:23 comments14681
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Переможниця конкурсу "Міс Всесвіт 2023" Шейнніс Паласіос та її родина перебуває у "безстроковому вигнанні" з Нікарагуа. За словами директорки організації "Міс Всесвіт" Енн Джакраютатіп, рішення про вигнання родини 23-річної нікарагуанки прийняв диктатор країни Даніель Ортега.

Міс Всесвіт потрапила у "безстрокове вигнання" після перемоги на конкурсі краси

Переможниця конкурсу краси "Міс Всесвіт 2023" Шейнніс Паласіос. Фото з відкритих джерел

Тріумф Шейнніс Паласіос на конкурсі "Міс Всесвіт", який проходив у листопаді минулого року в Сальвадорі, викликав гордість на її батьківщині. Нікарагуанці відсвяткували цей успіх, вийшовши на вулиці з фотографіями переможниці. Уряд Ортеги спочатку висловлював "законну радість і гордість" після перемоги Паласіос на конкурсі краси, однак згодом почав масово видаляти фотографії моделі у соціальних мережах. 

Причиною цього стало те, що раніше фотографії Шейнніс Паласіос використовували у протестах проти Ортеги у 2018-2022 роках. Крім того, перша леді та одночасно віцепрезидентка Росаріо Мурільйо засудила дії опозиції зазначивши, що використання фотографій Паласіос "роблять незграбну та образливу спробу перетворити те, що має бути красивим в деструктивний переворот".

Реакція влади не обмежилася лише онлайн-цензурою. Нікарагуанська поліція також звинуватила керівницю конкурсу "Міс Нікарагуа" Карен Челебертті, у навмисній фальсифікації результатів на користь Шейнніс Паласіос, яка підтримує опозицію і нібито була у змові щодо державного перевороту.

Крім того, поліція затримала учасників демонстрації, зокрема двох молодих художників, які намалювали великий стінопис із зображенням Паласіос на стіні багатоквартирного будинку в місті Естелі. Обом дали п’ять років в’язниці.

Сім'я Шейнніс Паласіос, стурбована репресіями, покинула Нікарагуа. Минулого місяця ЗМІ повідомили, що бабуся та брат Шейнніс таємно виїхали до США, де живе матір "Міс Всесвіт 2023".

"23-річна модель гастролює по світу в рамках своєї перемоги на конкурсі краси. Хоча вона ніколи не говорила, що перебуває у вигнанні, вона гірко плаче, коли їй дарують прапор Нікарагуа або коли вона зустрічається зі своїми нікарагуанськими друзями", — описує ситуацію директорка "Міс Всесвіт" Енн Джакраютатіп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дівчина, яка народилась в Україні перемогла на конкурсі краси в Японії.

Також "Коментарі" писали про те, як виглядають переможниці конкурсів краси без макіяжу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини