Головна Новини Суспільство Скандали Максим Бахматов фігурував у кримінальних справах як підозрюваний у підробці документів
commentss НОВИНИ Всі новини

Максим Бахматов фігурував у кримінальних справах як підозрюваний у підробці документів

Медіа-аналітик Назар Приходько заявив, що керівник Офісу Трансформації Максим Бахматов роками заробляв на різних сумнівних схемах

23 листопада 2022, 21:35
Поділіться публікацією:

Назар Приходько у себе на сторінці у ФБ заявив, що засновник громадської організації "Офіс Трансформації" Максим Бахматов за часів Януковича фігурував у кримінальних провадженнях за звинуваченням у махінаціях із заставним майном.

Максим Бахматов фігурував у кримінальних справах як підозрюваний у підробці документів

Максим Бахматов, Офіс Трансформації

"Виводить із себе так звана антикорупційна діяльність Максима Бахматова — важливого нібито підприємця, а з недавніх пір ще й викривача корупції. Не так давно він сам із задоволенням користувався схематозними "благами", які зараз так жорстко "викриває", — написав Назар Приходько. 

Також Приходько повідомив, що у серпні 2014 року суддя Тетяна Овсеп'ян звільнила Бахматова від кримінальної відповідальності у справі про підробку документів, ч.3 ст.358 КК України, з метою отримання кредиту у розмірі понад 200 тис. дол. США.

"Судячи зі статті, злочин міг бути скоєний повторно. За це Овсеп'ян мала б дати Бахматову 5 років обмеження або позбавлення волі. Але справу тупо закрили. Цікаво, скільки це йому коштувало?", — йдеться у пості.

Назар Приходько нагадав, що саме ця суддя закрила розслідування справи "плівок Вовка" — аудіозапису, який правоохоронці зробили в кабінеті Павла Вовка, голови скандального Окружного апеляційного суду Києва. За даними Схем, напередодні повномасштабного вторгнення РФ цей суд планував поновити Януковича на посаді.

Максим Бахматов також проходив у ще одній кримінальній справі. У 2007 році він узяв іпотеку, а в 2021 році продав будинок та земельну ділянку, які були під заставою, начебто з метою уникнення виплати боргу. Згідно з судовим рішенням, Бахматов занизив вартість майна у півтора-два рази.

"Звичайне шахрайство. Тобто людина роками збагачувалась на схематозі, а доходи прикривала легальним бізнесом. І нічого — вона на волі і користується повагою в суспільстві, і навіть у корупції когось викриває", — написав Назар Приходько.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини