Головна Новини Суспільство Скандали Куди пішли благодійні гроші Охматдиту: новий скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди пішли благодійні гроші Охматдиту: новий скандал

Великі зміни у фінансуванні Охматдиту: благодійні кошти тепер у руках держави

5 серпня 2024, 13:36 comments1606
Поділіться публікацією:

Скандал навколо ремонту Охматдиту набирає обертів: 307 мільйонів гривень благодійних коштів можуть бути переведені до державного бюджету, що викликає побоювання щодо їх прозорого використання. Міністр охорони здоров'я Ляшко та головлікар Охматдиту Жовнір звинувачують деяких бізнесменів у спробі нажитися на дитячій лікарні, але чи не є ці звинувачення лише димовою завісою?

Куди пішли благодійні гроші Охматдиту: новий скандал

Як тепер будуть використовувати гроші для Охматдиту

Останніми днями "Наші гроші" звернули увагу на два тендери на ремонтні роботи Охматдиту, що вже викликали запитання. Перший тендер стосується інженерно-консультаційних послуг на суму 9 мільйонів гривень, а другий — технічного нагляду, вартість якого складає 5 мільйонів. Як так сталося, що фонд, який повинен бути обережним у витраті благодійних коштів, оцінив дві абсолютно різні компанії, які мають нерівний досвід і ресурси.

За інформацією "Коментарі.Київ", переможцями у цих тендерах визначено ТОВ "ІК-ПРОЕКТ" для виконання технічного нагляду та ТОВ "ВАСЕНЬОВ ІНЖИНІРИНГ" для інженерно-консультаційних послуг. Втім, чому влада не скористалася можливістю провести публічну переоцінку всіх 14 пропозицій, які надійшли на тендер? 

Журналісти видання "Коментарі" неодноразово зверталися до МОЗ та пресслужби Охматдиту із запитами щодо прозорості використання коштів, але відповіді так і не отримали. Зокрема, журналісти цікавилися, чи є зібрані кошти цільовими, що на них планується зробити, і куди будуть спрямовані залишки коштів.

“Коментарі” також зверталися до команди UNITED24, яка зібрала значну суму для відновлення Охматдиту. Співзасновниця агенції Gres Todorchuk і координаторка UNITED24 Ярослав Гресь запевнила, що платформа не має прямого доступу до грошей і вони одразу надходять на рахунки НБУ.

"Ми домовилися з Михайлом Федоровим, що формат, який буде створено, що команда Юнайтед 24 не матиме жодного доступу до жодної копійки зібраних грошей. І це велика частина мого спокою. Ми збираємо кошти, вони надходять одразу на рахунки НБУ", — зазначила Гресь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини