Головна Новини Суспільство Скандали Корупція в МСЕК: хто винен і що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупція в МСЕК: хто винен і що робити

Про корумпованість та неадекватність МСЕК всі знають давно

22 жовтня 2024, 22:46
Поділіться публікацією:

Військові вже давно стикаються з корупцією в МСЕК. Особливо ті, яким з ампутаціями призначають тимчасову групу інвалідності або повʼязують її з "побутовими травмами", розповів заступник Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Корупція в МСЕК: хто винен і що робити

В Україні процвітає корупція в МСЕК. Фото з відкритих джерел

За його словами, корупція у МСЕК найбільше розцвіла під час мобілізації.

"Зараз є кілька головних питань, які суспільство зобовʼязане проконтролювати. В першу чергу, це розслідування та покарання всіх винних в корупційних схемах. Не так давно публікували цифри про нуль реальних вироків для корупціонерів у МСЕК. Ці цифри мають змінитися, інакше можна взагалі ні на що не сподіватись в цій країні", — наголосив Максим Жорін.

Не менш важливо, додав він, щоб нова система не відкрила нові "можливості" для охочих заробити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини