Головна Новини Суспільство Скандали Колишній співвласник видання "Букви" Петро Терентьєв пропонував журналісту Сергію Іванову знищити "Букви"
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній співвласник видання "Букви" Петро Терентьєв пропонував журналісту Сергію Іванову знищити "Букви"

Політтехнолог Володимир Петров заявив, що Петро Терентьєв пропонував компромат, який знищить видання "Букви".

23 жовтня 2023, 15:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








В етері телеканалу "Ісландія" політтехнолог Володимир Петров розповів, що колишній співвласник видання "Букви" пропонував ведучому телеканалу Ісландія Сергію Іванову знищити видання "Букви", співзасновником якого сам Терентьєв раніше був.

Колишній співвласник видання "Букви" Петро Терентьєв пропонував журналісту Сергію Іванову знищити "Букви"

Колишній співвласник видання "Букви" Петро Терентьєв

Це сталося після того, як команда видання "Букви" на чолі з СЕО та співзасновницею і співвласницею видання "Букви" Катериною Рошук закінчила співпрацю з Терентьєвим. Причиною стало втручання Петра Терентьєва у роботу та особисте життя працівників видання, цензура щодо полку "Азов", наполягання перейти на російську мову та інші причини, які команда описала у редакційній заяві. З метою захисту "Букв" від тиску з боку Терентьєва команда створила новий сайт видання "Букви".

Володимир Петров розповів, що Терентьєв колись просився до нього на роботу, але Петров відмовив через нібито проблеми з інтелектом в Терентьєва:

"Ми Терентьєва просто не взяли, тому що він розумово… з особливостями, коротше, у нього є особливості", – пояснив Петров, а Сергій Іванов додав "атріцатєльно умний".

Після того, як власники сайту "Букви" розійшлись, Терентьєв через посередника зв’язався з Сергієм Івановим з пропозицією розповісти про Катерину Рошук і про сайт "Букви" нібито-то щось таке, що цей сайт знищить, говорить Петров.

"Це була настільки кінчена поведінка цього Петі. Він прийшов і запропонував свої послуги в компроматі — ми відмовилися з цим працювати, Сергій Іванов відмовився його вислуховувати, відмовився від будь-якого контакту, бо це питання гігієни, чистоплотності", – пояснив Петров, назвавши Терентьєва шматком лайна.

Нагадаємо, 9 липня 2023 року команда онлайн-видання "Букви" у складі 19 співробітників (редактори стрічки новин, журналісти, менеджери соціальних мереж, шеф-редакторка Владіслава Чорна, фахівець з управління відносинами з авдиторією та керівник юридичного напрямку Назар Чорний та співзасновниця та СЕО "Букв" Катерина Рошук) перенесла роботу видання на новий сайт та припинила співпрацю з Петром Терентьєвим. Згідно з заявою редакції причиною є нездорова робоча атмосфера створена Терентьєвим, яка блокує нормальну роботу видання та негативно впливає на кожного зі співробітників.

Командою "Букв" зафіксовано:

  • – втручання в редакційну політику, а саме одноосібне та всупереч позиції команди змінення редакційної політики з боку Петра Терентьєва (наприклад, наполягання перейти на російську мову в соцмережах);
  • – вимоги видалити контент, у якому не було ні помилок команди, ні порушення стандартів видання чи редакційної політики – лише через особисту неприязнь Петра Терентьєва до особи спікерів;
  • – оціночні судження, які призводили до цензури, наприклад, Петро Терентьєв називав Азов нацистами, а публікацію про ЛГБТК – пропагандою, таким чином аргументуючи чому "Букви" не мають робити ті чи інші публікації;
  • – спроби тиску та дискредитації репутації членів команди у своїх інтересах;
  • – погрози блокування роботи видання через відключення сайту, повний доступ до якого має лише Петро;
  • – спроби використати видання в особистих інтересах, просуваючи власні медійні проєкти, неузгоджені з командою "Букв" і розкритиковані авдиторією "Букв";
  • – втручання в особисте життя працівників;
  • – порушення трудової етики.

На думку команди "Букв", суперечать цінностям видання та несуть шкоду для видання дії Петра на його особистих сторінках в соцмережах, які можуть бути розцінені як провокації конфліктів – як з нашими колегами з інших ЗМІ, та як сексистські та гомофобні заяви, що ставить під загрозу репутацію видання та шкодить працівникам і авдиторії.

Раніше, у листопаді 2021 року Петро Терентьєв потрапив у скандал з приводу конфлікту з фактчекерським проєктом "По той бік пандемії".  У зв’язку з конфліктом між СММником проєкту та самим Терентьєвим, останній закрив доступ до сайту "По той бік пандемії". Керівник "По той бік новин" Сергій Одаренко назвав фактичне блокування ресурсу помстою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини