У тексті зокрема йдеться про 10 тис. сублімованих обідів для ЗСУ, які представники фонду "ОВО" ніби ще на початку літа 2022 року передали на потреби захисників України. Пізніше з’ясувалося, що насправді ці обіди пролежали на складі компанії OVO понад 3 місяці, так і не доїхавши на "нуль".

Автори матеріалу пишуть, що весь цей час сервіс намагався перепродати ці продуктові набори іншим волонтерам. Хоча публічно засновники фонду – Роман Мелкумов і Степан Зіняков – звітували, що вказані сухпаї вже відвезли військовим.

Окремо фонд OVO оголосив про благодійну ініціативу, в межах якої кожен охочий міг задонатити на сублімовані обіди для ЗСУ або продуктові набори для громадян, які постраждали від війни. Таким чином стартапу ніби то як вдалося зібрати 3 млн грн. Утім, куди насправді пішли ці кошти – фонд так і не зміг пояснити. Офіційний запит на доступ до цієї інформації фонд залишив без відповіді.

Наразі "Благодійний фонд "ОВО" продовжує збирати донати з громадян на продуктові набори для ЗСУ і українців, які постраждали від війни.  Але журналістам пишуть, що жодної гуманітарної підтримки населенню фонд давно не здійснює.