Головна Новини Суспільство Скандали Адвокат Черезов не з’явився на засідання КДКА
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат Черезов не з’явився на засідання КДКА

Дисциплінарне засідання у справі скандального адвоката Ігоря Черезова відклали через його неявку

11 березня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Засідання КДКА, яке мало розглядати дисциплінарну справу одіозного Ігоря Черезова, у листопаді 2022 року офіційно позбавленого права на зайняття адвокатською діяльністю, не відбулось через його неявку. Є припущення, що захисник проросійських політиків міг залишити межі України.

Адвокат Черезов не з’явився на засідання КДКА

КДКА розгляне справу адвоката Ігоря Черезова

 

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатів Івано-Франківської області не зібралась через відсутність Черезова. Представник адвоката 8 березня подав клопотання про відкладення слухання. Відтак Дисциплінарна палата КДКА змушена була перенести засідання і колегіально обрати нову дату зборів. 

 

Зауважимо, що справа, про яку йдеться не стосується безпосередньої адвокатської діяльності Черезова – розглядається порушення ним стандартів адвокатської етики. Правник дозволив собі некоректні й образливі висловлювання на адресу голови Національної Асоціації Адвокатів України Лідії Ізовітової, яка спрямувала інформаційний лист до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з проханням надати оцінку вигаданій Черезовим премії "Най-най-найголовніший юридичний рейтинг" з нецензурними номінаціями.

 

Раніше на скандального правника вже надходила скарга до київської Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури через непрофесійну поведінку. Але тоді за скандального Черезова "вступився" Окружний адміністративний суд Києва, який загальмував розгляд справи.

 

Водночас, Ігор Черезов широко відомий тим, що неодноразово представляв інтереси завзятих "українофобів" та "корупціонерів", серед яких Петро Мельник,  Геннадій Балашов,  Павло Гречковський тощо. Він також був захисником проросійського політика Ігоря Беркута.

 

Крім того, Черезов понад два роки не підвищував кваліфікацію, що також може бути підставою притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. У листопаді 2022 року Черезову офіційно призупинили дію адвокатського свідоцтва – заборона діє до 24 травня 2023 року.

 

Згідно з рішенням КДКА Івано-Франківської області, засідання у справі Черезова перенесене на 23 березня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини