Головна Новини Суспільство Скандали Голова НАЗК склав протокол на Шмигаля: різка реакція міністра юстиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова НАЗК склав протокол на Шмигаля: різка реакція міністра юстиції

Міністр юстиції Денис Малюська відреагував на протокол очільника Нацагентства з питань запобігання корупції, який був складений на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

11 січня 2024, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков повідомив, що склав протокол на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. На цю ситуацію відреагував міністр юстиції Денис Малюська.

Голова НАЗК склав протокол на Шмигаля: різка реакція міністра юстиції

Реакція міністра юстиції на протокол НАЗК на Шмигаля. Фото з відкритих джерел

Олександр Новіков заявив, що Денис Шмигаль "незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків". Таким чином, за словами Новікова, прем'єр-міністр нібито вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 1728 КУпАП.

Цю ситуацію прокоментував у Facebook очільник Мін'юсту Денис Малюська.

"Це дуже круто, що у нашій країні керівник підпорядкованого Кабміну органу виконавчої влади може скласти протокол про адмінправопорушення на цілого Прем’єра. Ніколи раніше таке не було можливим", — пише Малюська.

Однак далі міністр наводить кілька критичних зауважень до складеного протоколу проти прем'єра:

  • Має вкрай низьку юридичну якість та є голослівним звинуваченням. 
  • Складений людиною, яка перебуває на посаді останні дні та не має жодних шансів довести справу до кінця зате чудові шанси звалити вину за прогнозовану невдачу на наступника. 
  • Дискредитує усю антикорупційну систему та органи влади, особливо під час війни.

Денис Малюська вказує, що у випадку складання протоколу на прем'єра під час війни необхідно, щоб протокол був ідеальним, в інакшому випадку очільник Мін'юсту називає це, як "жах, тупий піар, дискредитація та сором".

Також Малюська навів приклад європейської директиви 2019/1937 щодо викривачів.

"Там усе чітко зрозуміло: повідомив внутрішнім каналом всередині своєї організації про корупцію, або ж напряму уповноваженому органу – маєш право на конфіденційність. Розіслав чорт зна кому – про конфіденційність навіть не ідеться. Ну от можна ж було директиву нормально імплементувати в наш закон?", — пише Малюська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у сім’ї Гринкевичів відреагували на корупційний скандал з закупками у Міноборони.

Також "Коментарі" писали, яка зарплата у керівників Державної служби фінансового моніторингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини