Головна Новини Суспільство Скандали Фотограф, що показав світові путінський бронепоїзд, емігрував
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотограф, що показав світові путінський бронепоїзд, емігрував

Російський трейнспоттер - людина, що захоплюється відстеженням і фотографуванням поїздів, Михайло Коротков першим опублікував світлини бронепоїзда Володимира Путіна

15 березня 2023, 15:44
Поділіться публікацією:

Перші фото бронепоїзда Володимира Путіна з’явилися ще 2018 року, розповів The Washington Post уже після виїзду із Росії Михайло Коротков. В інтерв'ю газеті 31-річний Коротков повідомив, що 2021 року ним, імовірно, зацікавилася ФСБ, пишуть "Коментарі".

Фотограф, що показав світові путінський бронепоїзд, емігрував

Фотограф, який зняв бронепоїзд Путіна, виїхав із Росії

Після публікації першого фото Коротков зробив ще багато кадрів із ним, але не викладав більшу частину з них. Уже в травні 2021 року під його відео в ютубі з'явилися коментарі, в яких наводилися дослівні розшифровки його телефонних розмов з іншим трейнспоттером.

"Єдиним поясненням цьому є стеження з боку ФСБ. Ці повідомлення — попередження з боку силовиків більше не фотографувати поїзд Путіна. Після початку війни почав побоюватися, що публікації з фотографіями поїздів можуть використати для звинувачення в диверсійній діяльності або тероризмі. Тож у березні закрив доступ до свого блогу з міркувань особистої безпеки", — розповідає Коротков.

Одразу після оголошення мобілізації фотограф поїхав машиною в Казахстан. Уже перебуваючи за кордоном блогер дізнався, що за двома адресами його проживання прийшли повістки з вимогою з'явитися до військкомату. Зараз він живе на Шрі-Ланці.

"Коментарі" також писали про те, що Володимир Путін останніми роками став регулярно переміщатися країною на спеціальному бронепоїзді. Для цього поруч із резиденціями президента побудували окрему мережу залізниць.

Як повідомляв портал "Коментарі", у путінському бронепоїзді за мільярд рублів є чотири локомотиви та 11 вагонів, у деяких з них — спецзв'язок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль повідомив, що Путін подасть декларацію про доходи, але бачити її росіянам не обов'язково.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

15 березня 2023, 23:43

Часто за знімками забуваємо про їх творця. Сестра купила на віоліті пачку історичних фото, от сиджу і думаю, хтось же їх знімав, як склалася доля того фотографа, чи вплинули зйомки на його життя?


Новини