Фаріон відреагувала на рішення суду: Путін щиро аплодує

Колишній нардеп Ірина Фаріон пообіцяла подати апеляцію і далі боротися за поновлення її на посаді викладача у «Львівській політехниці», про це вона написала у соцмережах. За її словами, не можна допустити перетворення держави «у концтабір»

Ірина Фаріон заявила, що рішення Галицького районного суду, який відхилив її позов, не стало для неї неочікуваним. Вона вважає, що суд цілковито себе дискредитував.

"Те, що написав цей суддя, не має нічого спільного з правовим обґрунтуваннями. Це замовна політична публіцистика, що є повною дискваліфікацією львівського судді. Цього слід було очікувати",
- заявила Фаріон.

Екс-нардеп повідомила, що подаватиме апеляцію. При цьому, за її словами, вона бореться не стільки за повернення посади, скільки за справедливість.

"Не можна перетворювати державу в концтабір 30-х чи 60-70-х років і звільняти з праці через політичні переконання. Путін щиро аплодує такому рішенню, як і офіс президента закривавленої України",
- написала Фаріон.

При цьому вона додала, що ідеї, за які вона бореться – вічні, на відміну від політиків.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" Ірина Фаріон наприкінці 2023 року потрапила в скандал, обізвавши військових ЗСУ, які розмовляють російською мовою "московоротими биками".

Також "Коментарі" повідомляли, що на фоні студентських протестів після скандалу, "Львівська політехніка" звільнила Фаріон з посади професора кафедри української мови. Привід — порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи. Після цього Фаріон повідомила, що йде в суд оскаржувати своє звільнення.

Разом з тим, Галицький суд прийняврішення відхилити позов Фаріон і визнав, що вона таки вчинила "аморальний вчинок". На оскарження рішення у політика є 30 днів.